El programa escolar el Cicle Integral de l’Aigua de Figueres, organitzat per l’empresa plurimunicipal Fisersa, ja ha arribat a 10.500 alumnes de la ciutat. Aquest any 2015 l’experiència celebra la seva 25ª edició.
Un aniversari que s'ha preparat amb la voluntat de continuar mostrant als estudiants de Primària i Secundària tot el procés de tractament que segueix l’aigua a la capital altempordanesa.
Fisersa és actualment, entre d’altres serveis, l’encarregada de fer la captació, adducció, potabilització i distribució de l'aigua per Figueres i Vilafant. Dins la política de divulgació de la tasca diària de l’empresa plurimunicipal, el 1990 es va posar en marxa el programa d’educació mediambiental anomenat Cicle Integral de l’Aigua.
Des dels seus inicis, l’objectiu d’aquesta eina ha estat el de complementar la formació escolar que reben els estudiants figuerencs amb, per exemple, visites educatives a l’Estació de Tractament d’Aigua Potable (ETAP) i a l’Estació Depuradora d’Aigües Residuals (EDAR).
El conseller delegat de Fisersa, Manel Toro, destaca la importància de conscienciar als joves i reflexiona que “quan obres l’aixeta de casa teva, probablement no ets conscient des d’on arriba l’aigua, de quants processos ha seguit la que hi surt, ni de quantes persones hi han intervingut”. Toro recorda que, per aquest motiu, “fa ja 25 anys, l’empresa plurimunicipal Fisersa que gestiona aquest servei públic, va posar en marxa el programa escolar El Cicle Integral de l’Aigua, amb l’objectiu que els alumnes d’escoles i instituts siguin coneixedors i conscients de la vàlua del líquid element que surt cada cop que obren l’aixeta. L’èxit d’aquest programa és evident, ja hi han passat 10.500 alumnes”.
L’edició 2015 del Cicle Integral de l’Aigua de Figueres començarà a finals de març i s’allargarà fins als mes de maig. Destacar que tant les visites dels alumnes de Primària com dels de Secundària les duen a terme un equip de monitoratge professional per tal que l’experiència sigui el més amena possible.
Tots els participants reben un dossier informatiu, amb una estructura diferent segons si es tracta d’alumnes d’escoles o instituts, des d’on es pot seguir les explicacions dels monitors, interactuar i complementar la informació que es rep durant la visita.