Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El saló de Sessions de l’Ajuntament de Figueres ha estat l’escenari, aquest dissabte, del lliurament de la 10ena edició del Premi d’Experiències Educatives Josep Pallach.

El projecte Despertem l’esperit científic dels infants “Les bombolles de sabó” de l’escola l’Era de Dalt, de Tona, ha estat distingit amb el premi únic dotat amb 5.000 euros. El jurat ha destacat que es tracta dun treball molt ben estructurat basat en l’experimentació científica adaptada als cursos inicials de Primària. Se’n destaca, a més, la voluntat interdisciplinar i la potenciació de l’aprenentatge global basat en la lectura i la metodologia del treball per projectes. Així mateix compleix una característica bàsica de la filosofia d’aquest premi que és la seva fàcil aplicació a qualsevol altre centre educatiu.
El projecte l’han presentat els docents Marc Peñarroya, Judith Torner i Carme Cirera.

El jurat ha decidit concedir un accèssit, dotat amb 1.000 euros al projecte “Aprenent”: aprenent dins i fora de l’institut. Una aplicació d’un Programa de Diversificació Curricular a l’institut, per a alumnes del segon cicle de l’ESO amb risc de fracàs escolar. Se’n valora la lluita contra la marginalitat, el fracàs escolar i el fet d’afavorir la inclusió social. Un projecte de treball en xarxa, amb implicació de diversos agents: centre, ajuntament, empreses...També se’n destaca la metodologia de treball, que afavoreix la participació activa de l’alumnat en la presa de decisions. El treball l’ahn presentat els docents Ana Maria González, Jordi Cruset, Imma Rodríguez i Sònia Ruiz.

Sumant els disset treballs presentats d’arreu de Catalunya aquest any, en les deu edicions s’han presentat un total de 180 experiències educatives i l’Ajuntament de Figueres hi ha destinat 73.500 euros en premis econòmics.

L’acte l’ha presidit l’alcaldessa de Figueres, Marta Felip; el director adjunt dels Serveis Territorials d’Ensenyament a Girona, Josep Fernández; el regidor d’Educació, Josep Ma Godoy; i finalment, el president de la Fundació Josep Pallach, Josep Ma Soler. També han assistit al lliurament la vídua Pallach, Teresa Jové, i la filla del pedagog i polític, Antònia Pallach.

Clica i descarrega't l'acta del jurat de la 10ena edició del Premi d’Experiències Educatives Josep Pallach.