Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Cantata protagonitzada pels alumnes dels instituts de les comarques gironines. Divendres 15 de febrer de 2019 a les 20h al Teatre Jardi.

UAP! Eduquem per la PAU.

QUÈ ÉS LA UAP

 

ENTRADES TEATRE MUNICIPAL DE GIRONA

ENTRADES TEATRE JARDÍ DE FIGUERES

 

Des de l'any 2009 el Teatre Municipal de Girona acull la UAP!, una cantata protagonitzada pels alumnes dels instituts de les comarques gironines.

Entre els mesos de gener i febrer, coincidint amb el dia de la pau, el Teatre Municipal de Girona acull una cantata anomenada UAP! Una cantata organitzada pels professors de música dels instituts de les comarques gironines. La UAP! es defineix com una cantata de caire solidari, interpretada pels alumnes dels centres de secundària, en què a través del cant es persegueix un objectiu ben ambiciós i lloable: la cançó com un instrument per fomentar la pau. Els beneficis de la cantata van destinats a Intermón Oxfam i a Càrites.

1000 alumnes de secundària s’uniran per cantar en diferents sessions, sota la direcció de Mercè Rigau i Món Bover, la direcció artística de Cràdula Teatre i Emma Bover al prestigiós teatre de Girona.

Una vintena de professors de músia de diferents centres de secundàries de les comarques gironines participen en l'organització de la cantata.

 

UAP 19 BRUNDIBÁR

 

179 joves pugen al tren per ser portats al camp de concentració de Theresienstalt a Txèquia, en el trasllat canten que son un poble de pau i que no els hi faran cap mal.

Son desinfectats, vestits amb l’uniforme de ratlles i  obligats a netejar incansablement.

El menjar és escàs i la feina insuportable . La inquietud (o il·lusió) per viure els fa descobrir un tresor, l’opereta Brundibár, els assajos son la distracció de l’horror que viuen i la seva posada en escena finalitza en un nou viatge a Auschwitz.