Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La guanyadora de la primera edició, Núria Vilà, ha presentat el seu treball "Jo sí que et crec"

Tret de sortida a la 2a edició de la Beca d'investigació Montserrat Minobis.

 

L'Ajuntament de Figueres, juntament amb l'Associació de Dones periodistes de Catalunya, el Col·legi de Periodistes de Catalunya, Diputació de Girona i Institut Català de les Dones, han donat el tret de sortida a la segona edició de la Beca d'investigació Montserrat Minobis, amb l'objectiu de promoure i difondre un treball de recerca sobre programes i productes de contingut feminista emesos en qualsevol format audiovisual per a millorar-ne el coneixement i fer-ne divulgació.

 

La guanyadora de la primera edició de la Beca Montserrat Minobis ha estat la periodista Núria Vilà, que rebrà una dotació econòmica de 5.000 euros. Avui ha presentat el seu treball en un acte a l'Ajuntament de Figueres.

 

Trajectòria de Núria Vilà Coma

La periodista Núria Vilà Coma, de 30 anys, és la guanyadora de la I Beca d'Investigació en Comunicació Audiovisual Montserrat Minobis convocada pel Col·legi de Periodistes de Catalunya i l'Associació de Dones Periodistes de Catalunya, amb el suport de la Diputació de Girona, l'Ajuntament de Figueres i l'Institut Català de les Dones.

 

El jurat ha valorat el seu treball "Jo sí que et crec" per ser «una proposta de recerca al voltant d'una problemàtica que malauradament continua essent massa actual i com a eina que ha de permetre avançar pel camí de la transformació de protocols i actituds, tant des de l'administració com de la societat i els mitjans de comunicació». Aquest treball es complementa amb el documental del mateix nom codirigit per Núria Vilà i Norma Nebot i produït per l'Associació de Periodisme Fora de Quadre.

 

Núria Vilà Coma és una periodista i documentalista independent establerta a Barcelona. La seva tasca se centra principalment en temes relacionats amb els conflictes, les desigualtats i els drets humans.

 

Poc després d'acabar els estudis universitaris de Periodisme, va començar a treballar l'any 2015 com a corresponsal freelance. Des de llavors ha informat des de llocs com l'Afganistan, el Líban, Turquia, Jordània, Palestina-Israel, Kurdistan, Bulgària, Grècia, el Marroc i la frontera turco-siriana.

 

Durant aquests anys, ha cobert l'auge de l'ISIS i els seus orígens, les conseqüències de l'intent de cop d’Estat el 2016 a Turquia, la violència continuada als territoris de Cisjordània o la propagació de la pandèmia de la Covid-19 des d'Espanya, entre d'altres qüestions.

 

Ha treballat com a videoperiodista per a mitjans internacionals com Al Jazeera, China Plus News, Euronews, TRT World, Voice of America (VOA) o l'agència de notícies Ruptly. També ha col·laborat amb TV3, El País, La Vanguardia, El Confidencial, Zenger News, Betevé, ABC, diari ARA, GARA, CTXT, El Salto Diario, El Punt Avui, Mediterráneo Sur (M'Sur), Crític, La Directa, Revista Luzes, Revista Infobae i Revista Brecha.

 

Actualment, compagina la realització de reportatges per a mitjans nacionals i internacionals, el desenvolupament dels seus propis projectes de cinema documental i la feina de redactora a la secció d’Internacional de TV3. Núria Vilà Coma se centra principalment en la direcció, la producció i el guió, però també treballa la cinematografia i l'edició.

 

Montserrat Minobis

Montserrat Minobis va destacar per la seva trajectòria periodística i política, portant els valors feministes en les seves disciplines. Va formar part de la Comissió organitzadora de les Primeres Jornades Catalanes de la Dona, va ser membre fundadora de l'Associació de Dones Periodistes de Catalunya i en va ser presidenta durant 10 anys. També va ser degana del Col·legi de Periodistes de Catalunya i directora de Catalunya Ràdio.  En els seus últims anys de vida va coordinar la Red Internacional de Periodistas con Visión de Género.

 

En la vessant política va militar, els anys 70 del segle XX, a Unió Democràtica de Catalunya, a Nacionalistes d’Esquerra i l’any 1995 va formar part de la candidatura d'Iniciativa per Catalunya a l'Ajuntament de Barcelona.