Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Aquest cap de setmana, al recinte Firal 12a edició de Firagri, la Fira Agrícola i Ramadera de les Comarques Gironines. El certamen que s'ha inaugurat aquest divendres es farà fi

A la fira agrícola per excel·lència de les comarques gironines els visitants poden veure -per només 1 euro- tot tipus de maquinària, productes i serveis del sector agrícola i ramader; a més de gaudir de moltes activitats lúdiques per a tots els públics. A més, com a novetat el tiquet d’entrada inclou un 30% de descompte en l’allotjament als següents hotels de Figueres: Rambla, Bon Retorn, Pirineos, Figueres Park, Empordà, Ronda i Travé.

La fira en xifres
Firagri 2013 gaudeix d'un espai expositiu de 16.000 m2, dels quals més de la meitat -exactament 9.000- estan ocupats per 70 expositors. D'aquests últims, el 50% exposen maquinària de petit i mitjà format; un 25% agrícola gran; i el 25% restant està dedicat a expositors comercials de productes vinculats a l’agricultura i la ramaderia, com accessoris, recanvis, adobs, farratges, etc.

També hi ha dues carpes de 400 i 600 m2, respectivament. La més petita -la Carpa Granja- es dedica a la ramaderia, exposant bestiar provinent de 25 explotacions diferents, especialment de boví i oví. La carpa gran -la Comercial- acull 22 estands, dels quals 18 són per a expositors, i la resta per fer-hi activitats diverses, com per exemple una degustació de productes de l’Empordà.

Jornades per a professionals
Tot i les nombroses novetats, Firagri manté les activitats pensades per al públic professional. Una de les més exitoses són les Jornades Tècniques que, aquest any aprofitant que la fira s'ubica al recinte firal, es fan al Centre de Formació Integrat Ferran Sunyer i Balaguer. Les jornades s'organitzen des d'Unió de Pagesos, Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya, Col·legi d’Enginyers Tècnics Agrícoles i FEDISPROVE (consulta pdf amb els horaris de les jorandes).  

L'alcaldessa de Figueres, Marta Felip, destaca la importància de Firagri per a la ciutat. "Tenim una previsió que gira a l'entorn dels 10.000 visitants i som conscients que una gran part venen d'altres poblacions de la demarcació i, fins i tot, de la Catalunya Nord. Per això hem fet un esforç per obrir la fira a tots els públics, rebaixant les entrades de 3 euros a 1 euro; fent activitats per a tota la família; o oferint la possibilitat de fer tastets de productes típics de la gastronomia de l'Empordà", explica Felip.

Activitats que passen per concursos de munyir vaques i de someres de raça catalana; exposicions de tractors antics i maquinària agrícola en miniatura; un espai lúdic infantil; o passejades amb ponis, etc (consulta el document adjunt amb la resta d'activitats).

Firagri 2013 té un pressupost de 125.000 euros, compta amb el patrocini de “la Caixa” i la Diputació de Girona, i té el suport del Departament d’Agricultura, Ramaderia i Pesca de la Generalitat de Catalunya.