Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Aquest matí s'ha fet pública la programació de les Fires i Festes de la Santa Creu 2015, que aquest any recull un total de 293 activitats culturals, musicals, lúdiques, esportives, entre d'altres, repartides entre el 24 d'abril i el 3 de maig.

Tot a punt per la Santa Creu amb més activitats de la història .

El 2on tinent alcalde i regidor de Cultura, Josep Maria Godoy, ha destacat un any més el caràcter obert de la festa major de la ciutat, on hi participen 102 entitats. Godoy ha explicat els aspectes que s'han tingut en consideració a l'hora de confeccionar el programa: activitats de tot tipus i per a tots els públics; espectacles infantils cada dia i ball per a totes les edats els dies festius i vigílies i, finalment, disminuir la presència d'activitats el dilluns i dimarts.

D'entre totes les activitats en destaca que un any més el pregó, que anirà càrrec del Foment de la Sardana Pep Ventura en el 50è aniversari de la seva creació, es farà el primer dissabte de fires a les sis de la tarda des del balcó del consistori. La resta d'activitats destacades, entre d'altres, són:

· Es repeteix la jornada a un euro, el divendres 24, a partir de les 17 hores al parc d'atraccions del recinte Firal.

· La carpa, o envelat, s’instal·la a la Rambla i hi desfilaran algunes de les orquestres més importants del país com la Principal de la Bisbal, la Selvatana o la Maravella.  

· Estrena mundial del Circ Charlie Rivel que s'instal·la a la plaça Catalunya. 

· La Mostra d'Art Floral es farà a Caputxins. S’inaugurarà el dijous 30 i es podrà visitar fins al dia 3 de maig.

· L'1 de maig és el dia de les fires al carrer organitzades pel Casino Menestral.

· L’activitat Jugui-Jugui es torna a fer al passeig Nou el dia 2 de maig. L’endemà, aquest mateix espai, es convertirà en l’escenari de la Fira d’arts de carrer amb sis companyies que, de 18h a 20h faran els seus espectacles per a tots els públics.

· Les Justes del rei Jaume es faran al fossat del castell de Sant Ferran.

· De les onze exposicions que es podran visitar per Santa Creu, destaquen la que s'instal·la a la Casa Empordà: una mostra de la Jove Creació Europea que arriba a Figueres després de fer la ruta durant dos anys per nou ciutats com: Montrouge, Brusel·les, Maastrich, Hamburg, Budapest o Como. Hi ha obres dels artistes figuerencs Adrià Ciurana i Narcís Diaz.

Pel que fa a L'Embarraca't 2015 recordar que s'ha elaborat a partir del model participatiu que es va iniciar el 2013 i que permet a les entitats prendre part en totes les decisions que tenen a veure amb la seva organització. Començarà la nit del 24 d'abril i acabarà la matinada del 3 de maig. Els grups més destacats del cartell d'actuacions són The Original Wailers, Seguridad Social, El Puchero del Hortelano i Oques Grasses. El cartell es completa amb el tradicional concurs de música jove Joan Trayter.

Finalment, avui també s'ha fet pública la presentació de la nova versió del cartell oficial de la Santa Creu 2015 que, finalment, compta amb 79 selfies.