Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'Oficina de Català de Figueres comença la primera setmana de febrer una nova edició de la Ruta de la Tapa per diferents establiments de la ciutat on les parelles lingüístiques del Voluntariat per la Llengua podran conversar en català en un ambient distès.

Torna la Ruta de la Tapa del Voluntariat per la Llengua.

La Ruta de la Tapa és una iniciativa de l’Oficina de Català de Figueres que ja fa més de dos anys que funciona i que s’emmarca en el Programa del Voluntariat per la Llengua (VxL).

Els bars i restaurants col·laboradors del VxL ofereixen el seu espai com a punt de trobada perquè les parelles lingüístiques que participen al programa puguin conversar en català en un ambient distès i es comprometren a atendre-les en català. A més, regalen una tapa per cada dues consumicions a voluntaris i aprenents.

Alguns establiments participants al projecte van renovar l’acord de col·laboració amb l’Oficina, mentre que amb d’altres, es va signar per primera vegada. En total, i fins ara, han estat 10 els establiments de la ciutat que s’han adherit a la proposta:

Cal destacar els bars de tapes del grup Picaunamica, el qual va reobrir l’històric bar i restaurant Dynamic del carrer de Narcís Monturiol, tancat després de 50 anys, temple de culte de diverses generacions de la ciutat i centre neuràlgic de la societat empordanesa. Juntament amb Dynamic, la Sidreria Txot’s i el bar Lizarran, del mateix grup empresarial, també es van adherir al projecte, i cal dir que de manera ben generosa, ja que les tapes que ofereixen als participants del VxL són esplèndides.

Un altre grup el formen els bars Granada Vins i Nou Saboya, situats en ple barri vell de Figueres, el primer a les arcades de l’emblemàtica Plaça de les Patates. A la plaça mateix, el bar Tony’s, creat més recentment però igualment integrat al conjunt històric i medieval, és un altre punt de la Ruta de la Tapa.

En cas que la parella lingüística prefereixi quedar per dinar o sopar, ben a prop de la plaça, al carrer de la Jonquera, el restaurant Bocam-Gastrònoms, acabat d’estrenar, ofereix un aperitiu i una pasta dolça per cada dinar o sopar.

Una mica més avall, El Racó de la Xeli regala una tapa per cada dues consumicions, o una pasta o petit dolç si la parella lingüística prefereix fer un cafè.

En plena Rambla, el restaurant Sentits Gastrobar, regentat per una família de restauradors de tradició de la ciutat, també es va adherir a la iniciativa.

I acabem l’itinerari ben a prop de la Rambla, a l’avinguda de Salvador Dalí, amb el conegut restaurant Can Punyetes, el qual convida a postres i cafè havent dinat a cada membre de la parella lingüística.