Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Una de les novetats és la instal·lació de tres estàtues fixes d’acer de Dalí enmarcades dins del Pla de Sostenibilitat Turística en Destí de Fons Europeus Next Generation

Torna el Dalí de Figueres, que omplirà el centre de la ciutat durant l’estiu de l’esperit del geni.

Torna el Dalí de Figueres. Els propers mesos de juliol i agost i fins el 10 de setembre, la ciutat de Figueres intensificarà la presència daliniana als seus carrers. En aquesta tercera edició hi ha novetats. Una d’elles és la instal·lació de tres estàtues fixes d’acer de Dalí emmarcades dins del Pla de Sostenibilitat Turística en Destí de Fons europeus Next Generation.  Les figures,  de mida natural, estaran instal·lades a la Plaça de la Palmera, la casa Natal de Salvador Dalí i la part alta de la Rambla.

Es mantenen les altres 10 figures de 2 metres aproximadament amb retrats del geni empordanès en diferents etapes vitals i situats en espais importants en la vida de l’artista a Figueres.

També, com en les edicions anteriors, seguiran les projeccions nocturnes de l'obra daliniana en cinc edificis singulars de la ciutat: Torre Galatea, Ajuntament de Figueres, antic Escorxador,  façana de la Biblioteca i plaça Catalunya.

Així mateix, durant el mes d’agost hi haurà el cicle de cinema “Dalí noctun. Films surrealistes”, amb la col·laboració del Cine Club Diòptria. Tindran lloc a la plaça Gala-Salvador Dalí a les 21.30h amb accés lliure.

 

Dijous 3 d’agost

Chaos and Creation

Any 1960.

Salvador Dalí i Philippe Halsman

18 minuts de durada

 

Dijous 10 d’agost

Le sang d’un poète

Any 1932

Jean Cocteau

50 minuts de durada

 

Dijous 17 d’agost

La coquille et le clergyman

Any 1928

Germaine Dulac

40 minuts de durada.

 

El projecte  Dalí de Figueres està organitzat conjuntament per la Fundació Gala-Salvador Dalí, Comerç Figueres i l’Ajuntament de Figueres.