Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Tasques per prevenir l'aparició de paneroles als espais públics.

Aquesta seymana el servei de plagues urbanes ha començat les tasques per prevenir l'aparició de paneroles en els espais públics. Degut a les pluges de les darreres setmanes es donen les condicions idònies per a la seva proliferació. Per això, de forma preventiva el servei de plagues ha començat a actuar en el sistema de clavegueram. Els tractaments s'han inicat als barris del Culubret i Sant Joan i s'anirà actuant  allà on es vagin detectant.

Les paneroles (també anomenades escarabats de cuina) són uns insectes comuns al nostre medi.

La mida i el color varia en funció de l'espècie: poden fer entre 1 cm i escaig (l'Alemanya) Fins a més de 5 cm (l'americana) i ser de color marró clar (l'Alemanya), vermellós (l 'americana) o gairebé negre (l'oriental). Aquests insectes passin per diferents fases: ou, nimfa i adult. Les femelles posen els ous agrupats en una mena de càpsula que s'anomena ooteca. Les nimfes s'assemblen bastant als adults, però varien, per exemple, en mida i color. L'aspecte de les nimfes pot ser molt semblant entre espècies. 

On viuen? Aquests insectes s'han adaptat a la ciutat i ocupen diferents espais: llars, comerços, indústries, clavegueres, etc. En general, s’instal·len als llocs on troben fàcilment aliment (restes, brutícia), aigua (a necessitin poca) i refugi (són suficients Petites escletxes).