Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Després de l’èxit de la primera edició, amb més de 800 fotografies presentades, l’Ajuntament de Figueres convoca la segona edició del concurs fotogràfic Ferran Pou de meteorologia, en homenatge a l’entranyable meteoròleg figuerenc.

Segona edició del concurs fotogràfic Ferran Pou de meteorologia.

Després de l’èxit de la primera edició, amb més de 800 fotografies presentades, l’Ajuntament de Figueres convoca la segona edició del concurs fotogràfic Ferran Pou de meteorologia, en homenatge a l’entranyable meteoròleg figuerenc. El termini de presentació està disponible fins al 15 de setembre.

El concurs, que té com a objectiu difondre i compartir la meteorologia a través de la fotografia, és obert i gratuït per a tothom. Cada participant pot presentar un màxim de tres fotografies que han de ser inèdites, no es poden haver presentat en altres concursos ni haver-se publicat en format paper, i que s’han d’haver realitzat entre l’1 de setembre de 2013 i el 14 de setembre de 2015.

Com en la primera edició, el concurs s’estructura en quatre categories, tres de genèriques i una d’especial. Les temàtiques de les tres categories genèriques són: Fenòmens meteorològics, Meteorologia, Aigua i territori i tramuntana. La categoria especial és a través de les xarxes socials Instagram i Twitter, on es poden presentar un màxim de tres imatges de qualsevol de les tres temàtiques.

Els participants han d’emplenar un formulari d’inscripció que trobaran a www.figueres.cat/concursferranpou. Un cop emplenat, l’han d’enviar juntament amb la/es fotografia/es al correu electrònic concursmeteof@figueres.org. També tenen l’opció de fer-les arribar a l’organització en un CD, adjuntant el formulari de participació, a l’adreça del Servei de Medi Ambient i Sostenibilitat de l’Ajuntament de Figueres (Av. Salvador Dalí, 107, 17600 de Figueres). Pel que fa a la categoria especial Instagram/Twitter, només cal etiquetar les imatges amb el hashtag #concursmeteofigueres incloent les següents dades: títol de la fotografia i el nom del lloc on ha estat presa. Per poder optar als premis d'aquest concurs, els usuaris d'Instagram i Twitter han de tenir el perfil configurat públicament.

Per a cadascuna de les tres categories genèriques s’atorgaran dos premis: un primer premi consistent en 200 €, un trofeu i un lot de llibres de meteorologia i fotografia, i un segon premi de 100 €, un diploma i productes vinícoles de l’Empordà. En la categoria Instagram/Twitter hi haurà un únic premi de 60 €, un trofeu i una estació meteorològica digital de sobretaula. Per últim, hi haurà un premi de la votació popular, consistent en 50 € i un diploma.

Podeu consultar les bases completes a www.figueres.cat/concursferranpou

 

Ferran Pou, reconegut observador meteorològic

Aquest concurs vol retre homenatge a l'entranyable meteoròleg figuerenc Ferran Pou, qui va morir el 2013 i va ser un dels màxims exponents de la figura d'observador meteorològic a Catalunya. És recordat per la seva expertesa sobre meteorologia i per la seva dedicació, passió i perseverança en la feina diària de recollida i interpretació de les dades del temps de Figueres i de l'Alt Empordà. Va ser membre de la Xarxa d'Observadors Meteorològics del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) i observador meteorològic de la Agencia Estatal de Meteorología (AEMET).