Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Govern municipal es mostra satisfet per la inclusió d’una partida pressupostària de 755.000 euros per construir el giratori de la plaça de Sol, en els pressupostos estatals per al 2015.

Aquest setembre s’ha convertit doncs en un mes clau per tancar vells temes enquistats i relacionats amb la mobilitat gràcies a les gestions municipals dels últims mesos. Si la setmana passada es va confirmar, per part del departament de Territori i Sostenibilitat, l’inici de les obres del desdoblament de la C-260 a Vilatenim el segon semestre del 2015, amb la construcció del giratori a la plaça del Sol es tanca també una antiga reivindicació figuerenca que millorarà la mobilitat a l’avinguda Salvador Dalí, així com l’accés des del nord cap al centre de la ciutat.

L’alcadessa Marta Felip “es mostra satisfeta per la inclusió del projecte, amb partida pressupostària pròpia, que és clau per a la mobilitat dels figuerencs i figuerenques. Esperem que els terminis administratius s’agilitzin el més ràpid possible perquè les obres comencin com més aviat millor”. Felip recorda que una vegada “acabades les obres, serà el moment perquè Figueres recepcioni definitivament tota la trama l’antiga N-II, l’avinguda Salvador Dalí, i passi a ser 100% de titularitat municipal. A partir de llavors podrem començar a aplicar els projectes que tenim pensats, i alguns d’ells ja redactats, per millorar la mobilitat en l’eix principal que travessa la nostra ciutat”.

Obres carrer Port Lligat
La confirmació de la construcció del giratori coincideix també amb l’inici de les obres, la setmana passada, de les obres de semaforització i ordenació de la cruïlla de l'avinguda Salvador Dalí amb el carrer Portlligat. Una obra projectada des de l’Ajuntament que permetrà una millora de la seguretat en aquest punt, així com una millor connectivitat de vianants entre el barri de Serra Floreta i la resta de la ciutat. Per fer-ho possible s'hi instal·laran nous semàfors, s'ordenarà el trànsit de vehicles i es delimitaran els espais d'aparcament i vial a la franja est de l'avinguda. L’obra està previst que duri al voltant de tres mesos.

Finalment, des del Govern municipal es vol recordar que aquest 2014, a més dels projectes de desdoblament de la C-260 i la confirmació del giratori a la plaça del Sol, s’ha tancat un altre tema històric relacionat amb la mobilitat de la capital de l’Alt Empordà: l’obertura al complert de l’enllaç nord de l’AP 7.