Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Els treballs començaran aquesta setmana i serviran per millorar la xarxa de sanejament i l'accessibilitat i pavimentació del carrer

S’inicien les obres per millora del carrer Damas Calvet de Figueres.

L’Ajuntament de Figueres ha iniciat aquesta setmana els treballs de millora del carrer Damas Calvet. Les actuacions, que tenen una durada aproximada de vuit setmanes, consistiran en una renovació de la xarxa de captació d’aigües pluvials per evitar inundacions al passeig Nou en períodes de pluja.

Aquesta intervenció sobre la via pública també comportarà una millora de la xarxa de serveis com l’enllumenat públic i les xarxes de telefonia i gas, entre d’altres, que permetran oferir un millor servei als veïns de la zona afectada.

A més, les obres preveuen una remodelació sobre les cruïlles del carrer Damas Calvet per tal de millorar-ne l’accessibilitat i la circulació de vianants i persones amb mobilitat reduïda. Els treballs tenen un pressupost d’adjudicació de 158.994 € (IVA inclòs) i són finançades a partir del Fons de Cooperació de la Diputació de Girona.

Per tal de reduir l’afectació dels veïns de la zona, l’Ajuntament de Figueres ha informat de la creació d’itineraris de pas alternatiu mentre durin les obres i la possibilitat de disposar d’aparcament alternatiu per garantir una mobilitat adequada.

Tanmateix, es preveu que les obres també afectin diferents parades del mercat setmanal dels dijous, motiu per l’Ajuntament a comunicat als paradistes afectats la seva reubicació temporal mentre durin les obres.

Pel regidor d’Urbanisme i Mobilitat, Xavier Amiel, “amb aquesta nova intervenció a la via pública fem un pas més en l’objectiu del Govern municipal per actualitzar i posar al dia els carrers de la ciutat i una millora de la qualitat de vida dels ciutadans de Figueres”.