Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Ple de l'Ajuntament de Figueres va aprovar ahir l'atorgament dels honors i distincions de la ciutat d'enguany.

S'APROVEN ELS HONORS I DISTINCIONS 2015 DE LA CIUTAT DE FIGUERES.

S'ha decidit atorgar a:

-       Marià Lorca i Bard la Fulla de Figuera de Plata de 2015, en la categoria de persones, en reconeixement a la tasca que ha dut a terme en favor de la ciutat, que l’ha convertit en un referent històric indiscutible de Figueres en el darrer tram del s.XX.

-       La Fundació Privada Altem la Fulla de Figuera de Plata de 2015, en la categoria d’entitats, en reconeixement a la tasca que des de l’any 1968 duu a terme en l’atenció de les persones amb discapacitat intel·lectual de la comarca de l’Alt Empordà, havent esdevingut un centre de referència en aquest àmbit.

-       Albert Gurt Pujades el títol de Ciutadà d’Honor, en reconeixement a la seva trajectòria esportiva i també a la seva relació amb Figueres com un exemple de ciutadania i de compromís polític, cultural i cívic amb la ciutat.

-       Antoni Gibert Cusí i a Lluís Coll Soms la Medalla al Mèrit Esportiu, en la categoria de Plata, en reconeixement als mèrits i esforços esmerçats en la fundació del Club Tennis Figueres, l’any 1966, i en tota la trajectòria de promoció de l’esport del tennis a la ciutat de Figueres i a la comarca de l’Alt Empordà.

El lliurament de les distincions de ciutat 2015 es farà el diumenge 18 d'octubre, a partir de les sis de la tarda, al Teatre Municipal el Jardí, en el decurs del tradicional concert de ciutat. Aquest acte està organitzat des de l'Ajuntament per commemorar l'atorgament del títol de ciutat a Figueres, el 19 d'octubre de 1875, per Alfons XII.