Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Govern municipal aplicarà una rebeixa de més d’un 60% a les contribucions especials per la reforma de l’avinguda Vilallonga. Una notable disminució de l’aportació dels ...

El motiu que explica aquesta novetat ha estat la baixa en l’adjudicació final de l’obra. L’obra ha estat adjudicada a l’empresa local, Obres Pirenaiques, per un pressupost final de 3.331.534, 97 euros i no pels 5.240.109, 24 euros que s’havia previst inicialment. S’ha de destacar la feina dels Serveis municipals d’urbanisme i també dels jurídics que, en tot moment i davant d’importants baixes econòmiques, han treballat per garantir la qualitat de l’obra i el compliment del calendari.

Obres de reforma

Les obres de reforma de l’avinguda Vilallonga començaran el proper 30 d’agost. D’acord amb el calendari que han treballat els tècnics municipals i els de l’empresa adjudicatària, els treballs s’allargaran uns 10 mesos. Un període en què sempre quedarà garantida la circulació de sortida en direcció Roses gràcies a l’habilitació d’un carril provisional.

L’alcalde de Figueres, Santi Vila, qualifica la reforma “de molt necessària per reconvertir una carretera en una avinguda dotada de molts més usos i activitats”. Vila es mostra satisfet “per poder adjudicar l’obra en el context de crisi econòmica actual, perquè es generen llocs de treball i, al mateix temps, un important estalvi per les economies familiars dels veïns i de l’Ajuntament”.

Us adjuntem un arxiu amb la informació que rebran els veïns de la zona els propers dies, amb el detall de l’obra i de les fases. La primera fase, que s’executarà durant els primers cinc mesos, desenvoluparà completament el projecte des de la plaça del Gra fins al pas a nivell. Durant aquest període també es condicionarà la vorera sud de l’avinguda entre el pas a nivell i la rotonda de la ronda Ricart Giralt. En la segona fase, que s’allargarà cinc mesos més, es reformarà la mateixa rotonda i la part nord de l’avinguda fins al pas a nivell.

Destacar que la reforma de l’avinguda també implica una renovació total dels serveis amb el soterrament de contenidors, l’eliminació del cablejat aeri, nou arbrat, nou mobiliari urbà i nova il·luninació, entre d’altres.