Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

A partit del 19 de setembre Figueres acollirà una nova edició del certamen de divulgació científica.

Quarta jornada Science Needs You! 2019 “LA REVOLUCIÓ QUÀNTICA”.

“SNY-Science Needs You!” (la Ciència us necessita!) és un esdeveniment de divulgació científica promogut per la Associació Catalana per a la Divulgació Científica (ACDIC).

Com en anteriors edicions la nostra intenció és reflectir el fet que la nostra societat no es podria entendre sense la Ciència i la Tecnologia, i per tant aquestes són una part indissociable d’ella i formen també part de la nostra cultura. És per això que al SNY volem apropar la recerca de frontera al públic general, mostrant el seu impacte social i econòmic, però a la vegada SNY vol mostrar la recerca científica com a part integral de la Cultura, com un procés creatiu similar al d'altres disciplines humanes, en particular al de les Arts.

El tema d’aquesta quarta edició és la segona revolució quàntica, on podrem veure de la mà de grans experts com la ciència més bàsica pot donar lloc a grans avenços tecnològics de gran impacte per a les nostres vides, com per exemple les telecomunicacions, la informàtica, la seguretat de dades, etc. El personatge històric protagonista de les jornades serà la dues vegades premi Nobel: Marie Skłodowska Curie, pionera de la recerca en radioactivitat, al voltant de la qual es vertebraran activitats artístiques i humanistes.

ACTES PREVIS

Dies 19 de setembre (Conferència “Ciència. Renaixement i Dalí, un estremiment sísmic”), 23 de setembre (“La bomba atòmica: la fi de la 1ª Revolució Quàntica i el Dalí Atòmic” al Teatre Museu Dalí de Figueres), 25 de setembre al Museu de la Tècnica de l’Empordà de Figueres i 27 de setembre a la Llibreria Vitel·la de l’Escala (presentació del llibre “El meu primer llibre de física Quàntica”).

ACTE PRINCIPAL

Dia 28 de setembre a l'Auditori Caputxins de Figueres (Matí) i Museu d’Arqueologia de Catalunya-Empúries (Tarda-Nit).

ACCIÓ POÈTICA QUÀNTICA

Tens entre 14 i 17 anys? Et convoquem a un concurs de poesia per crear frases poètiques d’un màxim de 50 caràcters inspirades en temes relacionats amb la física quàntica. Pots guanyar una Tablet, entrades a concerts i veure la teva frase als espais públics de la ciutat. Bases del Concurs: https://bit.ly/2kg8ZBv. Participa a: https://forms.gle/wLhahncu4f3HnDMQA

Tots els actes són gratuïts. Us convidem a que gaudiu amb nosaltres d’aquesta interessant proposta.

PROGRAMA COMPLERT: https://bit.ly/2lVN2ba

FORMULARI INSCRIPCIÓ: http://www.acdic.cat/

Per qualsevol dubte amb la inscripció envieu un email a: info@acdic.cat