Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Un grup de 9 operaris ha començat, aquest matí pels volts de les 10 hores, a enderrocar l'interior d'una de les 44 cases que l'Agència Catalana de l'Habitatge té en propietat al barri de Sant Joan de Figueres.

Primer enderroc d'una de les 44 cases unifamiliars al barri de Sant Joan.

Una actuació que s'ha dut a terme en un habitatge desocupat de fa temps i després que el Jutjat d'Instrucció de la ciutat hi donés llum verda. La casa està ubicada al passatge Dr. Fleming, 9 i està previst que aquesta tarda finalitzin els treballs de demolició que es fan manualment.

La Generalitat de Catalunya i Ajuntament treballen amb l'objectiu d'enderrocar uns habitatges en règim de lloguer, on en la seva majoria els residents no compleixen les condicions inicialment pactades en els contractes (impagaments, lloguers a tercers, entre d'altres).

L'alcaldessa de Figueres, Marta Felip, ha confirmat que el Jutjat està tramitant vint-i-un expedients més d'enderroc d'aquest grup d'habitatges. La resta, vint-i-dos, compleixen les condicions del contracte i s'haurà de negociar el reallotjament dels llogaters en altres habitatges de l'ens autonòmic.

En paral•lel, aquest matí també s'ha realitzat un nou dispositiu contra el frau elèctric als blocs sindicals del mateix barri amb la participació de 8 operaris d'Endesa. El resultat final ha estat de 29 infraccions detectades dels 84 habitatges inspeccionats.

Les dues actuacions al barri de Sant Joan s'han fet sota la supervisió policial de la Guàrdia Urbana de Figueres, amb 14 agents, i dels Mossos d'Esquadra amb 50 efectius entre antiavalots, agents de paisà i uniformats.