Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La iniciativa de l'Ajuntament de Figueres, cofinançat per la Fundació la Caixa, està desenvolupada de forma coordinada entre Fundació Intermedia, Suara Cooperativa, Fundació Ires i Fundació Surt.

Presentació del projecte +45 Figueres destinat a la incorporació laboral de dones de més de 45 anys.

Avui s'ha presentat el programa +45. Un projecte que està destinat a dones major de 45 anys que a conseqüència de la crisi sanitària de la Covid-19 han perdut la feina, i té com a objectiu la orientació i inserció sociolaboral.

La presentació ha comptat amb la presència del M. Hble. Sr. Conseller de Treball i Indústria Roger Torrent.  L’acció és complementària del programa “Foment de la incorporació de persones majors de 45 anys al mercat de treball”, que han impulsat el SOC i el Departament d’Empresa i Treball, que té com a finalitat donar ajudes econòmiques directes a empreses per fomentar que contractin persones majors de 45 anys.

El programa està dissenyat amb tutories i sessions d'acollida i diagnòstic per a les dones participants, que també es beneficiaran d'un suport terapèutic especialitzat i d'un acompanyament en la inserció sociolaboral. Les participants tindran com a suport a una tècnica referent amb la que treballaran les seves competències per poder definir el seu perfil laboral i així trobar les oportunitats més adients.

En l'acte també han presentat una campanya promocional audiovisual en la qual hi surten empreses figuerenques que tenen contractades a dones de més de 45 anys, posant en valor així la contractació de dones amb experiència i coneixements.

 

L'alcaldessa de Figueres, Agnès Lladó, destaca " La crisis sanitària i econòmica ens ha demostrat que les que més pateixen les conseqüències som les dones. Per això és important dur a terme aquestes iniciatives, per teixir vincles entre empreses i l'administració i així, aconseguir oportunitats per totes aquestes dones amb experiència i coneixement".