Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El llibre és el resultat de la recerca realitzada amb l’ajut de la Beca AGITA 2016 atorgada per l’Ajuntament de Figueres

Presentació del llibre i mostra Costa Brava Postals 1960's-1970's de Jordi Puig a la Biblioteca de Figueres.

Arran de la recent publicació del llibre de Jordi Puig Costa Brava Postals 1960´s-1970´s la Biblioteca de Figueres mostra una selecció d’algunes de les postals que formen part d’aquest volum editat per Úrsula Llibres.

Fa 10 anys Jordi Puig va iniciar la seva col·lecció de postals de la Costa Brava i avui n’aplega prop de 9.000. Ara, a través de més de 600 d’aquestes postals, Puig ens proposa un viatge visual per tal d’identificar l’imaginari que, en el context d’aquells anys, vàrem saber o voler projectar de la Costa Brava i del nostre país. Però també parla sobre la feina dels fotògrafs i les seves editorials, la cultura popular, el contrast entre tradició i modernitat, l’arquitectura i el paisatge, i de l’evolució de la postal com a forma d’expressió visual i escrita.

Agrupades per temàtiques (gastronomia, souvenirs, platges, paisatges, arquitectura, toros, flamenc, folklore...), a la biblioteca hi podreu veure una tria de postals que són el reflex d’uns anys, de la creació d’estereotips i del pas dels estiuejants a l’arribada del turisme de masses, conformant la consolidació del relat visual i iconogràfic de la Costa Brava. Però la proposta de Puig és també l’expressió de la fascinació plàstica i estètica que es desprèn d’aquestes imatges, una atracció a la qual es difícil resistir-se.

Aquest llibre és també un reconeixement als fotògrafs, empresaris, impressors, tipògrafs, dissenyadors, maquetadors, fotogravadors, maquinistes, ajudants, comercials, distribuïdors, transportistes, quiosquers, venedors i cartes, que intervenen en el procés industrial que permet que les postals hagin arribat a les nostres mans. Així, l’edició inclou un llistat de marques comercials i fotògrafs que van treballar a la Costa Brava entre 1960 i 1980 localitzats a partir del revers de les 15.000 postals consultades en aquest projecte.

L’Ajuntament de Figueres va atorgar una Beca Agita 2016 a Jordi Puig per a dur a terme la recerca sistemàtica sobre la imatge turística de la Costa Brava difosa a través de les postals dels anys 60 i 70 que ha estat la base d’aquest projecte.

La presentació del llibre tindrà lloc el proper dimecres 26 de juliol, a les 20 h, a la Biblioteca Fages de Climent.