Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El canvi climàtic, principal tema abordat pel meteoròleg Dani Ramírez, centrarà també la segona ponència a càrrec de l’expert internacional Javier Martín Vide.

Ple en la inauguració de les Segones Jornades de Meteorologia, Aigua i Canvi Climàtic.

Coincidint amb el Dia Mundial de l’Aigua, aquest dimarts es van inaugurar les Segones Jornades de Meteorologia, Aigua i Canvi Climàtic a Figueres amb una ponència del meteoròleg de Televisió de Catalunya i Catalunya Ràdio Dani Ramírez que va omplir la sala d’actes de La Cate.

La xerrada del popular Home del temps, que va ser introduït pel regidor de Medi Ambient Francesc Cruanyes, va posar en evidència les xifres que demostren que el canvi climàtic és un fet, no tan sols una apreciació, i que són necessàries tant polítiques globals com petits gestos individuals per aturar l’escalfament del planeta. Ramírez va mostrar amb estadístiques i imatges els canvis que s’aprecien arreu del món i també a Catalunya i l’Empordà. Així mateix, va destacar la importància dels observadors meteorològics locals, com ara el climatòleg Carles Bayés, i va fer un esment especial de Ferran Pou.

Les Jornades, organitzades pel Servei de Medi Ambient i Sostenibilitat de l’Ajuntament de Figueres, seguiran fins al 20 d’abril amb quatre ponències més i l’exposició del Segon Concurs Fotogràfic Ferran Pou de Meteorologia, que es podrà visitar entre el 15 i 29 d'abril, de 9 a 14 h, al Consell Comarcal de l'Alt Empordà.

Dijous 31, Javier Martín Vide, autoritat mundial sobre el canvi climàtic

La propera ponència serà el dijous 31 de març, a les 18.30h* a La Cate, i anirà a càrrec de Javier Martín Vide, catedràtic de Geografia Física de la Universitat de Barcelona, coordinador del Grup d'Experts en Canvi Climàtic de Catalunya, i director de l'Institut de Recerca de l'Aigua de la Universitat de Barcelona.

Expert en canvi climàtic, Martín Vide divulga aquest fenomen tan real com vigent explicant per què passa, com pot afectar els humans i la natura, quina és la seva magnitud o com podem prevenir-lo. També intenta donar resposta a altres qüestions més específiques com ara: Si deixem d’emetre avui gasos contaminants a l’atmosfera, el planeta ja no s’escalfarà més? Quin paper tenen i tindran els mars i els oceans en els canvis del clima? Canviarà la distribució de calor al planeta a causa de l’alteració del patró de vents i dels corrents marins? Quin escenari de canvi climàtic és més plausible? El canvi climàtic, un risc o una oportunitat?

(*) atenció a l’horari! Totes les ponències tenen lloc a les 19.30h excepte la d’aquest dijous 31, una hora abans, a les 18.30h