Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

S’obriran patis de 8 escoles amb l’objectiu de fomentar espais de lleure a infants i adolescents i optimitzar l’ús dels centres escolars

Figueres inicia una prova pilot obrint els patis de 8 escoles per convertir-los en espais de joc fora de l’horari escolar.

L’Ajuntament de Figueres obrirà a partir del 20 de gener i fins el 15 de juny un total de 8 patis de centres escolars com a espai d’ús públic per a infants, adolescents i famílies fora de l’horari escolar, concretament els dissabtes, en horari de 10 a 13h i de 15.30h a 17.30h. Aquesta és una prova pilor que es fa a nivell de tota la ciutat i que per tant, arriba a tots els barris.        

La iniciativa patis oberts té com a objectius principals optimitzar l’ús dels centres escolars potenciant-ne el vessant educatiu i el vessant social, fent possible l’ús del pati com a espai inclusiu de joc i d'interrelació comunitària on es promou el civisme i l’esport i donar als adolescents i a les famílies una alternativa de lleure que s’exerceixi de manera autònoma en un context segur i de proximitat.     

Cada pati escolar tindrà un servei de monitoratgte que obrirà i ancarà l’espai dins dels horaris previstos, que vetllarà pel bon ús de les instal·lacions i establirà dinàmiques de relació entre els infants, els adolescents i les famílies.   

Les escoles que obrirarn els patis són: Escola Amistat, Escola Anicet de Pagès, Escola Joaquim Cusí, Escola Josep Pallach, Escola Josep Pous i Pagès, Escola M.Àngels Anglada, Escola Parc de les Aigües i Escola Salvador Dalí.  

 

L’alcalde de Figueres, Jordi Masquef, ha ressaltat que “amb aquesta prova pilot oferim espais de la ciutat als adolescents i infants perquè se’ls sentin seus i hi puguin interaccionar i jugar. Es tracta d’espais segurs i saludables que fomentaran la cohesió i la convivència”.

Per la seva banda, la regidora d’Educació, Anna Morillas, ha explicat que “aquest és un projecte pioner, una oportunitat per als joves i infants, que dona resposta a la manca d’espais d’aquest tipus a la ciutat. Vull agrair la implicació de tots els centres per la seva predisposició”

La normativa a seguir per a la bona utilització dels espais és la següent:

  • Les famílies o acompanyants adults són els/les responsables dels infants i joves que facin ús de l’espai.   
  • Els infants menors de 7 anys han d’anar acompanyats d’un adult 
  • Els majors de 7 anys que hi accedeixen sense l’acompanyament de la seva família, serà aquesta la que igualment es faci responsable del seu fill/a.
  • No es podrà accedir als espais interns de l’escola, i aquelles zones del pati que estiguin delimitades.
  • No es pot accedir amb animals ni amb vehicles de motor.
  • És un espai sense Està prohibit fumar en tot el recinte.
  • Cal respectar el material i l’equipament (porteries, cistelles...)
  • No estan permeses les begudes alcohòliques ni els envasos de vidre.
  • Els vehicles sense motor (bicicletes, ..) s’han de deixar a la zona...  

PROA+_finançat per.jpg