Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Oficina de Català de Figueres inaugura l’exposició d’imatges Parlem-nos, que mostra com la llengua permet superar barreres culturals i propicia un espai d’intercanvi per al cone...

"Parlem-nos" és una exposició fotogràfica l’objectiu de la qual és aconseguir que les persones nouvingudes se sentin plenament acollides al nostre país, que esdevinguin veïnes en lloc de forasteres, i que la llengua catalana no els sigui cap barrera, sinó tot el contrari: que es converteixi en un vehicle per afavorir la convivència i la cohesió social. I això depèn, a parts iguals, de l’esforç dels que arriben i de la col·laboració dels que ja hi som.

Amb “Parlem-nos” es vol reflectir la situació dels immigrants que fan l’esforç per aprendre la nostra llengua, d’una banda, i la dels catalans que fan l’esforç d’ajudar-los en aquest aprenentatge, de l’altra. En aquesta línia, es vol motivar els catalanoparlants perquè no canviïn de llengua en parlar amb els estrangers i també es pretén buscar un apropament del català als immigrants.

Les fotografies, fetes per la fotògrafa sabadellenca Berta Tiana, inclouen unes breus dades sobre els protagonistes i una cita extreta de l’entrevista que se’ls va fer prèviament. Tot plegat es complementa amb un llibre i un DVD (reportatge de la producció). A més a més, s’organitzaran visites guiades per a grups, i s’ha elaborat una guia didàctica perquè els alumnes (de primària, de secundària, de cursos d’adults, de cursos de català, d’educació en el lleure...) que visitin l’exposició puguin aprofundir en els valors que se’n desprenen amb el suport dels seus mestres, professors, monitors o tutors.