Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament de Figueres ha presentat, aquest matí, una nova línia d'ajuts centrada en els joves universitaris, o d’altres estudis superiors equiparables com els de música, teatre i dansa que es desplacen als r...

Destacar que aquest càlcul es fa en base el “Targeta Plus 10 estudiants”, on els estudiants ja disposen d’un 20% de descompte, al qual l’Ajuntament de Figueres hi sumarà l’ajut directe extra d’un 30% més sobre el preu general de venda al públic. És a dir, els estudiants figuerencs pagaran la meitat del bitllet de tren per anar a estudiar.

Segons els càlculs hi ha un centenar d’estudiants que es desplacen diàriament a Girona per cursar estudis superiors, una xifra que sumant els de Barcelona pot arribar als 200, aproximadament. Per poder beneficiar-se de la mesura s’han de complir els següents requisits:

-  Tenir entre 18 i 22 anys

- Estar matriculat d'un mínim de 45 crèdits en un centre d’estudis superiors

-  Estar empadronat a Figueres

L’alcaldessa Marta Felip ha explicat que tal com es va diagnosticar en el Pla Local de Joventut, “Figueres pateix la diàspora dels joves estudiants universitaris perquè després d’abandonar la ciutat per a dur-los a terme, no tornen ni cerquen el seu futur professional aquí. Aquesta ajuda, en la seva mesura, està pensada per retenir el capital jove a la ciutat. Per incentivar que es quedin a Figueres mentre cursen estudis superiors i, posteriorment, continuar amb el seu desenvolupament professional i personal des de la seva ciutat”.

Felip espera que la mesura, que el setembre es repetirà i ampliarà, “serveixi perquè a mitjà termini, amb l'abaratiment dels costos de desplaçament, moltes famílies es replantegin el pressupost que destinen al lloguer d’un pis a Girona o Barcelona i optin per quedar-se a Figueres durant la seva formació universitària i, per tant, generin oportunitats que retornin a la ciutat”.

La presentació dels nous ajuts municipals s’ha fet avui perquè aquestes dates els estudiants universitaris estan en període d’exàmens, i per tant ja puguin gaudir del descompte a partir de l’1 de febrer, començant el segon semestre del curs.

Tot i que a partir del 16 de gener es farà una campanya adreçada al públic objectiu, aprofitant tecnologies 2.0 (web i xarxes socials) i allà es farà públic a quina agència de viatges de la ciutat s’hauran de tramitar els ajuts, ja es pot avançar que els joves hauran de presentar la següent documentació per gaudir-ne: fotocòpia del DNI, un volant d'empadronament i una còpia de la matrícula que acrediti el mínim de 45 crèdits. Només es permetrà la compra bonificada de quatre abonaments tipus “Plus 10 estudiants” per persona i mes i cada inici de curs s'haurà de renovar la documentació.