Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’àrea de Benestar del Consell Comarcal de l'Alt Empordà, conjuntament amb el Servei de Benestar Social de l’Ajuntament de Figueres i amb el suport de la direcci&oacut

La immigració planteja a les administracions locals, particularment als seus professionals, interrogants i dificultats que necessiten, sovint, de més informació i coneixement. Aquesta edició del Nos+altres és una nova oportunitat per aprofundir en un conjunt d'actuacions força innovadores per combatre els rumors entorn a les persones d'origen immigrant. Aquesta jornada és una espai i una eina de sensibilització orientada a afavorir la convivència i la cohesió social.

La presentació de la jornada anirà a càrrec de Rafael Crespo, membres del Centre d’Estudis Africans i Interculturals que analitzarà, entre altres temes, com afecten els tòpics i els rumors a la integració social, laboral i cultural de la població nouvinguda. Al llarg del matí es formularan un conjunt de propostes, respostes i iniciatives en contra dels rumors, es presentaran experiències i es plantejaran accions que es poden realitzar des del món local.

A la sessió de la tarda intervindrà Rodrigo Prieto, coordinador de projectes de l’Institut Diversitas de l’Àmbit Maria Corral. La jornada es clourà amb una “taller anti-rumors” a càrrec d’aquesta mateix tècnic i amb la participació oberta a tots els assistents. 

Nos+altres és un cicle de jornades anual que té com objectiu oferir un espai de formació sobre les diferents realitats culturals que conviuen a l'Alt Empordà i, alhora, ser una eina de sensibilització que afavoreixi la convivència i la cohesió social. Les jornades estan obertes al públic en general i es pot assistir tant al conjunt de les sessions com a alguna de les conferències que s’hi desenvoluparan. La inscripció és gratuïta, però cal formalitzar-la a les àrees de Serveis Socials del Consell Comarcal o de l’Ajuntament de Figueres.