El projecte formatiu i ocupacional que aquest 2014 han engegat, conjuntament, l’àrea de Promoció Econòmica, Comerç, Turisme, Fires i Mercats de l’Ajuntament de Figueres i el S...
El curs de dinamitzador d’activitats de temps lliure d’educació infantil i juvenil es va iniciar el mes de febrer i ha comptat amb la presència de dotze joves. Les classes s'han dut a terme al Centre Cívic Joaquim Xirau i, en total, han realitzat 390 hores formatives. Durant aquest període, els participants no només han rebut els coneixements, teòrics i pràctics, per desenvolupar l’activitat de monitor de lleure sinó que també se’ls han impartit classes sobre participació social i ciutadana, igualtat d’oportunitats i prevenció de riscos laborals. Els joves també han realitzat un període de pràctiques a les empreses adherides a l’experiència que, en aquesta edició, han estat la Granja Escola La Perdiu i l'empresa Càtering Vilanova.
Els nou joves que participaran en la segona fase de l'experiència han signat un contracte laboral amb l'ajuntament de Figueres, de l'1 de juliol al 31 de desembre. Actualment, estan desenvolupant tasques als casals de lleure i d'esports municipals i a la Bibliopiscina. A mitjans del mes de setembre, amb l'inici del curs escolar 2014-2015, passaran a desenvolupar d'altres feines com, per exemple, col·laborant als patis oberts o amb les AMPAs.
El primer tinent d’alcalde de l'Ajuntament de Figueres, Manuel Toro, argumenta que “des de Promoció Econòmica apostem per donar ocupació a les persones aturades però també som conscients que, moltes vegades, no és suficient”. Toro defensa els programes que “inclouen formació i una posterior ocupació com el que, des de fa sis mesos, estem duent a terme per a dinamitzadors de lleure”.
Treball als Barris
A l'hora de valorar el Programa de Formació Professionalitzadora, la seva coordinadora, Conxa Sellerés, afirma que l'experiència ha estat molt positiva i considera que “és una forma molt vàlida per integrar dos aspectes que tan relacionats com la formació i la integració al mercat laboral”.
Els dotze alumnes són residents als barris de la Marca de l’Ham i del Centre Històric, àmbits d’actuació on s’està duent a terme el projecte anomenat Treball als Barris.