Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

També hi participen el centre d'art contemporani "À cent mètres du centre du monde" i l'associació "Ensemble Flashback" de Perpinyà

Museu de l'Empordà participa en una convocatòria conjunta d'una estada creativa transfronterera.

El Museu de l'Empordà, junt amb el centre d'art contemporani "À cent mètres du centre du monde" i l'associació "Ensemble Flashback" de Perpinyà, han convocat conjuntament una estada creativa transfronterera per promoure l'art sonor contemporani. La convocatòria té per objectiu la selecció de dos músics i artistes europeus que desenvolupin una composició sonora o musical vinculada amb l'exposició "Jours de folie" (Dies de follia) de l'artista català Marcos Carrasquer i l'exposició "Eudald de Juana i la transgressió de la forma" de l'artista empordanès Eudald de Juana.

L'estada creativa dels dos compositors seleccionats tindrà lloc entre els dies 25 de novembre i 3 de desembre amb una residència a la ciutat de Perpinyà, a càrrec de l'associació "Ensemble Flashback", i a l'Empordà, a l'espai-taller que l'artista Eudald de Juana té a la localitat de Navata.

El jurat del projecte transfronterer està format per Alexander Vert, compositor i director artístic de l'associació "Ensemble Flashback": Eduard Bech, director del Museu de l'Empordà; Julien Guillamat, compositor i director artístic del festival internacional de música electroacústica "Klang!"; i Medin Peiron, compositor i coprogramador del festival "Zeppelin".

Les composicions sonores que resultin de les dues estades creatives es podran veure al Museu de l'Empordà el 4 de desembre i al centre d'art contemporani "À cent mètres du centre du monde" de Perpinyà el 5 de desembre. A més, les obres seran interpretades durant el festival Klang!, previst el juny de 2020 a Monpeller, i durant el festival Zeppelin, previst l'octubre de 2020 a Barcelona.

El regidor de Cultura, Alfons Martínez, ha remarcat que "Figueres té voluntat de promoure la creativitat artística de la regió i esdevenir un centre cultural de referència per a l'Empordà".

La presentació de candidatures es podrà realitzar fins al pròxim 15 d'octubre, mentre que la resolució dels dos projectes seleccionats es donarà a conèixer el 21 d'octubre.