Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Aquesta setmana ha començat el Pla d’Ocupació de millora de la seguretat en la utilització de la via pública emmarcat dins del projecte de “Treball als B...

Es tracta d’un projecte promogut des de l’Àrea de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Figueres subvencionat pel Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) en el marc del Projecte Treball als barris i cofinançat pel Fons Social Europeu (FSE).

El programa que permet contractar durant 6 mesos a 4 treballadors en situació d’atur que executaran treballs de millora d'algunes de les voreres incloses en el projecte participatiu "Camins escolars segurs", iniciativa del Pla de Barris del Centre Històric.

El projecte "Camins escolars segurs" -realitzat amb els agents educatius de les escoles Parc de les Aigües, Josep Pallach, Cor de Maria i Paula Montal (Escolàpies)- té com a objectiu analitzar itineraris segurs per les entrades i sortides dels centres educatius. Una vegada marcats els itineraris s'ha tirat endavant l'arranjament i millorar d'alguns punts a través del Pla d’Ocupació.

Els operaris treballen aquests dies a la plaça Josep Tarradellas, a tocar de l'escola Josep Pallach. Aquesta i les futures actuacions tenen per objectiu millorar la seguretat dels vianants: mitjançant nova senyalització i implantació de mobiliari urbà; ampliant voreres, guals de vianants i/o cruïlles amb plataformes de prioritat invertida.

 Anys anteriors
Destacar que  des del Projecte Treball als Barris del Centre Històric ja s’han realitzat, en anys anteriors, actuacions de millora de la via pública, a través de tres plans d'ocupació subvencionats pel SOC i amb el cofinançament del FSE. Projectes que també van centrar els seus esforços en l'eliminació de barreres arquitectòniques i millora de la seguretat a l’espai públic (guals de vianants adaptats, reposició de paviments,  plataformes elevades, rehabilitació de voreres, etc..) i actuacions de rehabilitació del convent dels Caputxins que, entre altres, han permès utilitzar aquest espai per les oficines del pla de barris.