Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mesures de prevenció per minimitzar els riscos de propagació del Coronavirus .

Per evitar la propagació del coronavirus SARS-CoV-2 s’han fixat mesures preventives en el marc d’una reunió del Comitè de Treball de crisi, tenint en compte que a la ciutat està activada l’alerta del Pla d’Acció Civil Municipal. S’ha elaborat el següent pla de contingència per tal de garantir els serveis bàsics:

 

1 - Equipaments municipals

Els únics equipaments que es mantindran oberts són els que ofereixen serveis bàsics, és a dir, serveis socials i de salut. Se suspenen les activitats i quedaran tancats al públic els següents equipaments municipals:

 

Equipaments esportius:

Pavellons esportius

Piscina municipal

Estadi Albert Gurb

Altres zones esportives municipals

 

Equipaments culturals:

Biblioteca Fages de Climent

Teatre El Jardí

Auditori dels Caputxins

La Cate

Museu de l’Empordà

Museu del Joguet

Arxiu Municipal

Centre de Formació Integrat Ferran Sunyer

 

Equipaments cívics

Centre Cívic Joaquim Xirau (menys el servei de dispensari, que continuarà operatiu)

Centre Cívic Creu de la Mà

Molí de l’Anguila

Oficina Pla Desenvolupament Comunitari de la zona Oest

 

 

Altres equipaments

Oficina de turisme

 

2 - Serveis educatius

Tancament a partir d’aquest divendres 13 seguint les indicacions que ha decretat la Generalitat de Catalunya.

 

3 - Activitats municipals i privades

Suspensió de totes les activitats organitzades o autoritzades per l’Ajuntament en espais tancats i a l’aire lliure. Això inclou totes les activitats extraescolars municipals i totes les activitats programades com, per exemple, la Fira del Bunyol i la Cursa de Sant Josep o el mercat setmanal de la roba.

 

4 - Cerimònies

S’anul·len totes les cerimònies de casament que faci l’Ajuntament. Limitació de presència de públic a les cerimònies de funerals al tanatori municipal per tal que, com a màxim, s’ocupi un terç de l’aforament.

 

5 - El menjador social i el Centre de Distribució d’Aliments funcionarà ja que és un servei bàsic.

 

6 - L’OMAC només atendrà la ciutadania amb cita prèvia i amb horari de matí. Es demana a la ciutadania que faci telemàticament els tràmits.

 

 

També s’han decretat mesures organitzatives i de prevenció de riscos

 

Amb l’objectiu de planificar mesures preventives i per tal d’abordar de forma coordinada la gestió en cas d’exposició del Coronavirus, es constitueix un Comitè de Coordinació per a l’adopció, seguiment, gestió i implementació dels acords que siguin necessaris per garantir el compliment de les directrius i instruccions que es fixin per part de les autoritats sanitàries.

 

 

Mesures de prevenció en l’àmbit laboral per minimitzar els riscos de propagació i contagi del Coronavirus entre el personal de l’Ajuntament de Figueres

Es potenciarà el teletreball entre el personal que hagi de tenir cura de persones al seu càrrec per motius de contagi de coronavirus, per tancament de les llars d’infants i escoles de primària. El personal podrà acollir-se al teletreball, aplicar-se una flexibilitat horària amb la possibilitat de recuperació de les hores no treballades fins a final d’any.

 

Es garantirà la presència del personal de serveis imprescindibles. Es consideren serveis imprescindibles aquells que vetllen per la seguretat i els que permeten el funcionament normal d’una administració pública.

 

Totes aquestes mesures s’aniran actualitzant en funció de com evolucioni la situació, sempre seguint el que s’indiqui per part de les administracions competents.

 

L’Ajuntament també retardarà el cobrament dels rebuts domiciliats de l’Impost sobre Béns i Immobles (IBI) fins el 5 de maig.