Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El 1r Concurs Fotogràfic Ferran Pou de Meteorologia ha estat un èxit en la participació. En total s’han presentat més de 800 fotografies a les quatre categories, de les quals es selec...

Recordar que des de l’àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament de Figueres s’ha impulsat el 1r Concurs Fotogràfic Ferran Pou de Meteorologia, en memòria a l’entranyable meteoròleg figuerenc. L’objectiu de la proposta ha estat animar als ciutadans a compartir i difondre la meteorologia a través de l’art de la fotografia.

El concurs s’ha estructurat en quatre categories, tres de genèriques i una d’especial. A la general s’han enviat 268 fotografies: 184 a la categoria de fenòmens meteorològics, 57 a la de meteorologia, aigua i territori, i 27 a la de tramuntana. La participació en la categoria especial, a través de Twitter i Instagram, és la que ha aconseguit més participació. Un total de 573 fotografies han estat compartides amb el hashtag #concursmeteofigueres.

De les tres categories genèriques es seleccionaran quatre finalistes i un primer i segon premi, mentre que a l’especial hi haurà tres finalistes i un únic premi.  El jurat, que es reunirà el 5 de març per fer la deliberació, estarà format pels següents membres, entre els quals hi ha reconeguts professionals del camp de la fotografia, aficionats i experts de la meteorologia, i tècnics de medi ambient:

  • Manel Dot. Fotògraf i observador meteorològic de Vic, membre de la Xarxa d’Observadors Meteorològics (XOM) del Servei Meteorològic de Catalunya. President del jurat del concurs.
  • Anna Pou. Geògrafa i aficionada a la meteorologia.
  • Conxi Molons. Fotògrafa professional de Figueres.
  • Xavier Turró. Tècnic del Servei de Medi ambient i Sostenibilitat, Ajuntament de Figueres.
  • Josep Maria Dacosta. Tècnic de l’Àrea de Medi Natural dels Serveis Territorials de Girona, Generalitat de Catalunya.
  • David Molas. Vitivinicultor i observador meteorològic de Cantallops.

Jornades de Meteorologia, Aigua i Canvi Climàtic

El lliurament de premis del concurs de fotografia es farà en un acte inclòs dins les jornades de Meteorologia, Aigua i Canvi Climàtic. Per celebrar el Dia Internacional de l’Aigua i el Dia Mundial de la Meteorologia,  els dies 22 i 23 de març, l’Ajuntament de Figueres convoca aquestes jornades amb l’objectiu de crear un espai de reflexió, debat, coneixement i participació entorn del clima i el temps mitjançant ponències, exposicions i tallers.