Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Figueres ha acollit del 21 de febrer al 10 de març el programa escolar itinerant Barçakids, en el marc del projecte Invulnerables, que s'instal·larà al Centre Cívic Joaquim Xirau

 Més de 550 alumnes de Figueres han participat al programa escolar itinerant BarçaKids en el marc del projecte Invulnerables.

Figueres ha acollit del 21 de febrer al 10 de març el programa escolar itinerant Barçakids, en el marc del projecte Invulnerables, que s'instal·larà al Centre Cívic Joaquim Xirau. Els centres educatius que hi han participat són l'Escola Josep Pous i Pagès, Escola Salvador Dalí, Col·legi Cor de Maria, Escola M. Àngels Anglada, Escola Sant Pau, Escola Josep Pallach, Escola Parc de les Aigües i Escola Carme Guasch i Darné.

El programa escolar BarçaKids, que enguany arriba a la cinquena edició, és un projecte de la Fundació del FC Barcelona dirigit als centres educatius de primària que pretén fomentar i consolidar el sistema de valors dels infants a través dels principis pedagògics de l'esport i del joc, però també en altres situacions de la vida quotidiana: a l'escola, a casa i en el seu entorn. Els valors seleccionats són l’esforç, el respecte, el treball en equip, la humilitat i l’ambició. 

L'alcaldessa de Figueres, Marta Felip, que ha visitat les instal·lacions aquest matí, valora molt positivament que les nenes i nens de la ciutat hagin pogut gaudir d'aquest programa, que promou el canvi d'hàbits i actituds que els ajudin a créixer a nivell personal i col·lectiu, fomentant així l'esport i l'educació com a eines de transformació social, que són eixos prioritaris per al govern.

Figueres és un dels set municipis que acull Invulnerables, un programa impulsat per la monja activista Sor Lucía Caram contra la pobresa infantil, que treballa amb famílies en risc d'exclusió social i situació de pobresa i intenta a través de recursos, valors i la creació de xarxes cooperatives, normalitzar la situació d'aquestes famílies i incorporar-les dins la dinàmica de la societat. La Fundació FC Barcelona és un dels impulsors del programa Invulnerables, juntament La Generalitat, l'Obra Social "la Caixa", i la Fundació Rosa.