Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Servei de Cooperació Internacional de l’Ajuntament de Figueres, juntament amb la Coordinadora d’ONGs Solidàries de Girona, ha organitzat per segon any consecutiu el Dia Escolar de la no violència i la pau (Denip).

Més de 2.200 infants de Figueres participen en el Dia Escolar per la no violència i pau.

Organitzada simultàniament a Girona i a la capital de l’Alt Empordà, la jornada té per objectiu que els infants prenguin consciència dels pilars de les societats que afavoreixen i contribueixen a viure en pau. Uns pilars que simbòlicament tindran forma de maons i representaran els drets a l’educadió, a la salut, a la protecció i justícia i a la sostenibilitat ambiental. És a dir a la construcció d’espais que fan créixer la societat i la cultura de la pau com escoles, hospitals, jutjats, ajuntaments o, entre d’altres, parcs de lleure i zones verdes. Elements, alguns d’ells, que els alumnes figuerencs aixecaran el  divendres vinent, 29 de gener, a la plaça Catalunya. 

Tot i que la festa final es farà aquesta setmana, el Denip es va començar a treballar el passat mes de desembre i gener. Un temps en què 2.241 alumnes de Figueres, els mateixos que Girona amb la meitat de població, de vuit escoles han realitzat tallers formatius en relació a la cultura de la pau. Les escoles que s’han sumat al DENIP 2016 són Salvador Dalí, Sant Pau, Escolàpies, Josep Pallach, Amistat, Escola Pous i Pagès, Parc de les Aigües i M. Àngels Anglada.

També hi participen els alumnes del 2n curs del Cicle Formatiu d’Educació Infantil de l'Institut Ramon Muntaner que, amb prèvia formació, han estat els responsables dels tallers dirigits als alumnes d’Educació Infantil d’aquestes escoles. A més, alumnes de 4rt d’ESO de La Salle faran de voluntaris a la festa final.

El regidor de Solidaritat i Cooperació Internacional, Francesc Cruanyes, valora la realització d’iniciatives com el Denip “perquè ens ajuden a millorar com a ciutat i com a societat, transmetent uns valors molts importants als nostres nens i nenes”

Dels 2.241 alumnes que han participat al Denip, 2.195 ho han fet als tallers sobre construcció de la pau, 1.281 ho faran a la festa de divendres i 1.241 seran els encarregats de construir físicament la “Figueres, Ciutat de Pau”.

Prèviament, el 28 de gener, a les 18 hores, a la Biblioteca Fages de Climent, l’hora del conte estarà dedicada al tema de la Pau. La companyia Vadecontes serà l’encarregada de fer el conte aquest dia. El dia 29 de gener, a la festa a la plaça Catalunya, hi haurà un espectacle de la companyia Fadunito amb l’espectacle Propers.

El públic assistent a les dues activitats marxarà amb un punt de llibre de la campanya Denip 2016.