Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mascotes i COVID-19.

En els darrers dies, són freqüents els dubtes que sorgeixen als propietaris i propietàries de gats i gossos en relació a la veracitat d'algunes informacions que apunten que les mascotes podrien contraure i transmetre la malaltia.

Per aquest motiu, des de diferents àmbits de la salut pública i veterinària, s’ha volgut transmetre un missatge de tranquil·litat i de prudència davant aquestes informacions divulgades en alguns mitjans i a les xarxes socials, les quals són ALARMISTES  ja que pretenen relacionar la malaltia del coronavirus i els animals de companyia.

En aquest sentit, l'Organització Col·legial Veterinària (OCV), el passat 3 d’abril, va emetre un comunicat per tal de respondre a tots aquests dubtes En aquest comunicat manifesta que, tot i que existeix algun cas aïllat de gossos o gats amb possibles símptomes -NO CONFIRMATS OFICIALMENT- en llocs com Hong Kong o Bèlgica, no hi ha prova científica que puguin transmetre-ho a l'ésser humà o a altres animals".

En la mateixa línia, l’Hospital Clínic Veterinari de la Universitat Autònoma de Barcelona,ha publicat a la seva pàgina web una informació relativa a la transmissió de mascotes a persones en la que manifesta que del milió i mig de casos diagnosticats fins ara, cap d’ells es relaciona amb les mascotes, així que sembla improbable que les mascotes tinguin cap paper en la transmissió del virus".

En el sentit apuntat pels experts, que des de l'Ajuntament de Figueres us volem enviar un missatge de tranquil·litat i evitar crear una alarma infundada que pugui perjudicar a les  mascotes.