Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Eva Arnall Moret, guanyadora del primer premi Albert Compte de Ciències Socials i Humanitats; Genís Puig Surroca, Premi Josep M. Álvarez de Medi Ambient, i "Fruit de la Vinya", premi Narcís Fages de Romà de Viticultura i Enologia

Lliurament dels Premis Juvenils de Treballs de Recerca de Batxillerat .

L'Ajuntament de Figueres va acollir ahir el lliurament dels Premis Juvenils de Treballs de Recerca de Batxillerat: el XVI Premi Albert Compte en l'àmbit de les Humanitats i les Ciències Socials, el XXVII Premi Josep M. Álvarez en l'àmbit del Medi Ambient, i el III Premi Narcís Fages de Romà en l'àmbit de la viticultura i enologia, amb la presència de l'alcaldessa de Figueres, Marta Felip, la presidenta de l'Institut d'Estudis Empordanesos, Anna Ma Puig; la directora de la Càtedra de Viticultura i Enologia Narcís Fages de Romà de la Universitat de Girona, Carme Coll; i el president de IAEDEN-Empordà, Llorenç Pascua.

El jurat del Premi Albert Compte, format per Aurora Martín i Ortega, fins al moment de la seva jubilació, directora del Museu d’Arqueologia de Catalunya-Girona; Josep Ma Bernils i Vozmediano, periodista, i Jordi Font, director del Memorial Museu de l’Exili de la Jonquera, va decidir guardonar amb el primer premi el treball La transhumància de l'Alt Empordà al Ripollès per les carrerades mil·lenàries, d’Eva Arnall Moret, de l’INS Cendrassos de Figueres, dirigit pel professor Jordi Galí. El jurat també va atorgar dos premis accèssits al treball La masia a l'Alt Empordà. Estudi dels catàlegs de masies de la comarca, d’Eduard Crous Bruñol, de l’INS Ramon Muntaner de Figueres, i a Fugint de la Guerra. Estudi de la població refugiada a Figueres durant la Guerra Civil espanyola (1936-1939), de Lluc Isern Pujol, de l’INS Ramon Muntaner de Figueres.

El jurat del Premi Josep M. Álvarez, format per Santiago Musquera, Xavier Turró, Gabriel Mercada, i Xavier Vizcaíno, van atorgar el premi a Genís Puig Surroca pel treball La cabra salvatge al Montgrí. Estudi de la població de Capra pirenaica del Montgrí (2013-2016)

El jurat del Premi Narcís Fages de Romà, format per Carme Coll, directora de directora de la Càtedra de Viticultura i Enologia Narcís Fages de Romà de la UdG, Jesús Francés Ortega, professor de la Universitat de Girona, Emili Montesinos, catedràtic de producció vegetal de la UdG, i Eduard Puig Vayreda, enòleg, codirector de la Càtedra Narcís Fages de Romà”, va concedir el premi al treball Anàlisi i comparació química i sensorial del vi, de Roser Cantenys Sabà, presentat sota el pseudònim de "Fruit de la Vinya", de l'Institut Cendrassos.