Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'alcaldessa Marta Felip ha fet balanç aquest matí dels ajuts atorgats fins al 2017 amb 915.000€ en subvencions convocades des del 2009 S’ha ampliat la línia de subvencions per a millora d’eficiència energètica i reparació de cobertes per cobrir tota la demanda Nou dels onze comerços subvencionats amb un total de 105.000€ han obert un nou establiment al Centre Històric i els restants hi han realitzat reformes

Lliurament dels distintius als onze establiments que han rebut subvencions en el marc del Pla de Rehabilitació del Centre Històric.

L'Ajuntament de Figueres ha fet balanç aquest matí de les subvencions atorgades en el marc del Pla d'Intervenció Integral del Centre Històric, en un acte en què també s'han lliurat els distintius als 11 comerciants que enguany han rebut ajuts per a reforma o obertura d'establiments.

L'alcaldessa de Figueres, Marta Felip, ha explicat que des del 2009 i fins al 2017, l'Ajuntament ha concedit 70 subvencions per un import de 915.000 euros, i ha anunciat una nova convocatòria d'ajuts per a la millora de cobertes i eficiència energètica per cobrir la demanda existent.

Les 70 subvencions concedides des del 2009 en el marc del Pla d'Intervenció Integral del Centre Històric s'han distribuït en reparacions de façanes, millora de l'accessibilitat als edificis, reparació de cobertes, millora de l'eficiència energètica i reforma i obertura de nous establiments.

Enguany, l’Ajuntament de Figueres ha atorgat 11 subvencions per a la reforma, rehabilitació i millora d'establiments i per a l'obertura de nous establiments amb atenció al públic en el marc del Pla d'Intervenció Integral del Centre Històric de la ciutat, amb l'objectiu d'impulsar la transformació i revitalització de carrers poc comercials. L’import total dels ajuts concedits és de 106.150€, amb un màxim de 21.000€ per subvenció.

Els establiments beneficiaris d'aquestes subvencions s'inscriuen en els carrers Barceloneta, Rec Arnau, Hortes, Pere Seràs Isern, Caserna, Sant Rafael, Peralada (al tram menys comercial comprès entre el carrer Ample i carrer Tapis), i Jonquera (al tram menys comercial entre carrer Canigó i Avinguda Costa Brava). De les 11 sol·licituds, 6 corresponen a la modalitat d’obertura de nous establiments, mentre que les 5 restants corresponen a la modalitat de reforma de locals comercials amb atenció al públic ja existents.

L’alcaldessa de Figueres ha volgut destacar tots els àmbits que implica un Pla de Rehabilitació com el del Centre Històric, que no només se centre en la re urbanització i millora de carrers que s’impulsa des de l’Ajuntament, sinó que també implica les millores que realitzen els particulars amb les ajudes i subvencions que es faciliten. “Un Pla que es va iniciar l’any 2009, que va patir una parada l’any 2011 a causa de la crisi, però que des del 2015 hem pogut reactivar per acabar els projectes iniciats i que ara mateix ens trobem en plena execució de les obres més importants per a la transformació de l’espai públic del Centre Històric”

Pel que fa als establiments subvencionats l’alcaldessa ha agraït l’esforç i la valentia dels emprenedors que han impulsat l’obertura de nous comerços o negocis, que són el factor humà i una de les claus per transformar el sector “La transformació d’un barri no depèn només de la millora de l’espai públic, també cal una dinamització comercial amb la implantació de nous comerços, i també la reforma i millora dels edificis”