Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’alcaldessa de Figueres, Marta Felip, i el 2n tinent d’alcalde i regidor d’Educació i Cultura, Josep M. Godoy, han lliurat aquest matí...

En l’edició d’enguany s’han presentat 18 alumnes que han acabat 4t d’educació 
secundària obligatòria (ESO) als centres següents: Escolàpies (1), Alexandre 
Deulofeu (2), Narcís Monturiol (1), Olivar Gran (4), Ramon Muntaner (6) i la 
Salle (4), i 12 alumnes que han acabat 2n de batxillerat als instituts Alexandre 
Deulofeu (1), Narcís Monturiol (2), Olivar Gran (6) i Ramon Muntaner (6). No 
s’ha presentat cap alumne de cicles formatius. 
Segons l’acta del jurat, la revisió i avaluació de tota la documentació 
presentada ha donat com a resultat els guanyadors i guanyadores següents:
Beques consistents en viatge i estada de cinc dies a València adreçades 
als estudiants que han acabat 4t d’ESO: Carme Crous Bruñol (inst. Ramon 
Muntaner), Pau Batlle Franchs (inst. Ramon Muntaner), Alba Romero Vaquero 
(inst. Narcís Monturiol), Marc Vilà Insa (inst. Alexandre Deulofeu) i Lídia Aísa 
Puiggardeu (inst. Alexandre Deulofeu).
Beques consistents en una estada de 15 dies a Londres adreçades als 
estudiants que han acabat batxillerat: Adriana Oliveres Mallol (inst. Olivar 
Gran), Adrià Pons Puntí (inst. Olivar Gran), Roc Colón Pigem (inst. Ramon 
Muntaner), Anna Guisado Corcoll (inst. Alexandre Deulofeu), Noelia Seoane 
Gallardo (inst. Olivar Gran). 
L’alcaldessa, Marta Felip, ha adreçat unes paraules als participants afirmant 
que aquestes beques tenen com a objectiu “compartir amb tots vosaltres el 
resultat d’un esforç i una tenacitat que us fa més bons estudiants i també, 
n’estic segura, més bones persones”. Felip ha afegit que “també premien 
la vostra participació a la vida associativa i cultural figuerenca, és a dir, 
el vostre compromís amb la ciutat, un compromís amb què, d’alguna 
manera, intensifiqueu els lligams socials fent un camí en el qual assolir 
una fita no és el que compta, sinó aprendre al llarg de tot aquest temps 
d’esforç per aconseguir-la”.

En l’edició d’enguany s’han presentat 18 alumnes que han acabat 4t d’educació secundària obligatòria (ESO) als centres següents: Escolàpies (1), Alexandre Deulofeu (2), Narcís Monturiol (1), Olivar Gran (4), Ramon Muntaner (6) i la Salle (4), i 12 alumnes que han acabat 2n de batxillerat als instituts Alexandre Deulofeu (1), Narcís Monturiol (2), Olivar Gran (6) i Ramon Muntaner (6). No s’ha presentat cap alumne de cicles formatius. 

Segons l’acta del jurat, la revisió i avaluació de tota la documentació presentada ha donat com a resultat els guanyadors i guanyadores següents:

Beques consistents en viatge i estada de cinc dies a València adreçades als estudiants que han acabat 4t d’ESO: Carme Crous Bruñol (inst. Ramon Muntaner), Pau Batlle Franchs (inst. Ramon Muntaner), Alba Romero Vaquero (inst. Narcís Monturiol), Marc Vilà Insa (inst. Alexandre Deulofeu) i Lídia Aísa Puiggardeu (inst. Alexandre Deulofeu).
Beques consistents en una estada de 15 dies a Londres adreçades als estudiants que han acabat batxillerat: Adriana Oliveres Mallol (inst. Olivar Gran), Adrià Pons Puntí (inst. Olivar Gran), Roc Colón Pigem (inst. Ramon Muntaner), Anna Guisado Corcoll (inst. Alexandre Deulofeu), Noelia Seoane Gallardo (inst. Olivar Gran). 

L’alcaldessa, Marta Felip, ha adreçat unes paraules als participants afirmant que aquestes beques tenen com a objectiu “compartir amb tots vosaltres el resultat d’un esforç i una tenacitat que us fa més bons estudiants i també, n’estic segura, més bones persones”. Felip ha afegit que “també premien la vostra participació a la vida associativa i cultural figuerenca, és a dir, el vostre compromís amb la ciutat, un compromís amb què, d’alguna manera, intensifiqueu els lligams socials fent un camí en el qual assolir una fita no és el que compta, sinó aprendre al llarg de tot aquest temps d’esforç per aconseguir-la”.

El projecte El projecte anomenat  Beques a la Joventut Excel·lent neix l’any 2008 de la voluntat de l’equip de govern de l’Ajuntament de Figueres de reconèixer, premiar i estimular, d’una banda, l’esforç per aconseguir l’excel·lència acadèmica i, de l’altra, la participació a la vida associativa i cultural figuerenca o, dit d’una altra manera, el compromís amb la ciutat.

Les bases diuen textualment que “l’objectiu és potenciar i reconèixer l’esforç personal dels/les alumnes en l’àmbit escolar (traduït en el seu rendiment), valorar l’esperit emprenedor, la coherència i el compromís amb la ciutat i situar Figueres com a ciutat del coneixement”.

Estada a Londres El programa de Londres ofereix un ampli ventall d’activitats durant el temps lliure: excursions de dia complet el cap de setmana  per visitar altres poblacions properes i sortides diàries culturals i turístiques durant la setmana a Londres. 

L’allotjament és en una residència, en habitacions individuals amb bany privat i en règim de pensió completa. Es compta amb un equip d’animadors i monitors que supervisen totes les activitats.

Estada a València: El programa de València es concreta amb una visita de tres dies a la ciutat de les Arts i de les Ciències, amb allotjament en 4*, amb la manutenció inclosa, amb acompanyament de monitor/a i un programa de lleure en les hores lliures.

El jurat té en compte els mèrits següents:

Expedient acadèmic: certificat de l’institut corresponent, amb les notes acadèmiques dels estudis d’ESO i dels ensenyaments postobligatoris corresponents (batxillerat, cicle formatiu de grau mitjà o cicle formatiu de grau superior) i de les proves d’accés a la universitat. La mitjana de les notes ha de ser com a mínim de 8. Així mateix, informe del centre educatiu de secundària amb una valoració del/la director/a o del tutor/a sobre la trajectòria de l’alumne/a al centre educatiu. Presentació d’una sol·licitud de l'alumne/a: exposició, en un màxim de 4 fulls, del seu «projecte de vida» (què té previst estudiar, com vol continuar la seva trajectòria, què el motiva, què el preocupa, quins projectes té, etc.) tant a nivell personal com de relació amb la ciutat. 

Altres certificats: l’alumne/a pot presentar tots els certificats originals o compulsats que consideri oportuns referents a activitats extraescolars (formació, esport, lleure...) i a la participació a entitats de caire social, polític, de voluntariat, educatiu... que acreditin la seva vocació de servei i implicació a la comunitat.

Pressupost El pressupost total que l’Ajuntament de Figueres destina a les Beques a la Joventut Excel·lent de l’any 2013 és de 19.000 euros.