Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'alcaldessa de Figueres ha fet una valoració positiva del primer any de mandat i ha ressaltat el compromís, rigor i treball en equip per posar al dia la ciutat

Lladó: "Durant aquest primer any hem començat la transformació que la ciutat necessita, ara cal reactivar l'economia"  .

L'alcaldessa de Figueres, Agnès Lladó, ha fet una valoració aquest matí del primer any de mandat. Lladó ha remarcat que durant aquest primer any com a alcaldessa de Figueres s'ha fet realitat un govern de canvi a la ciutat, un canvi necessari per situar Figueres com la capital de l'Empordà i per posar-la al dia com una ciutat del segle XXI.

 

L'any ha estat un any complex, marcat sobretot pel temporal Glòria i per la pandèmia de la COVID-19.  "Tot i això hem demostrat rigor, solvència, compromís i eficàcia per gestionar la ciutat i encarar els grans reptes com ara el Pla d'Ordenació Urbanística, el canvi de model productiu, l'impuls del Logis Empordà, l'escola Carme Guasch, el nou contracte de neteja o el nou Servei de Parcs i Jardins que s'inicia avui".

 

La COVID-19 ha suposat una crisi social i econòmica a tot arreu. Lladó ha explicat que ara el repte més important és reactivar la ciutat. "Hem de fer que Figueres surti reforçada d'aquesta situació".  

 

L'objectiu d'aquest govern, ha ressaltat Lladó, és el de posar al centre les persones, i per això, el pressupost d'aquest 2020 contempla més recursos per als serveis socials. "Ara més que mai no podem deixar enrere ningú. En moment excepcionals com els que estem vivint actualment, és imprescindible remar conjuntament".

 

Lladó ha ressaltat l'aposta pel comerç, donant suport als establiments de Figueres i per convertir la ciutat en un punt de referència, així com també pel turisme, amb un pla estratègic de Turisme que situï Figueres com la capital de l'Empordà, amb visites guiades, parcs i productes turístics, que atreguin turisme de proximitat (persones amb segona residència a la Costa Brava Nord i també turisme del sud de França).

 

Per altra banda, l'alcaldessa ha ressaltat el treball en equip dels quatre grups que conformen el govern municipal.

 

Lladó ha explicat que un altre dels reptes que es presentarà properament és el Pla Director, que definirà les necessitats de la ciutat per tal de modernitzar-la els propers anys.