Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Hi haurà una nova mediació el 13 de desembre i la vaga qeuda, de moment, ajornada fins el dia 20. L’alcaldessa, Marta Felip, valora com a satisfactòria la mediació d’avui dijous amb els sindicats

Les negociacions avancen i s’ajorna la convocatòria de vaga d’escombriaires a Figueres.

L’alcaldessa de Figueres, Marta Felip, ha valorat de manera satisfactòria el resultat de la mediació que s’ha dut a terme avui a la Inspecció de Treball de la Generalitat entre els representants de les empreses Fisersa, i Ecoserveis, responsables municipals i els sindicats CO.BAS i CC.OO convocants de la vaga en el servei de neteja, enllumenant i jardineria. Les negociacions han avançat i s’ha acordat ajornar la vaga fins al 20 de desembre ( inicialment estava prevista per al 12 de desembre).

A la reunió s’ha fixat una nova mediació per al dia 13 de desembre per continuar treballant sobre una nova proposta presentada per l’Ajuntament que garanteix per escrit un gran respecte de les condicions laborals i salarials dels treballadors.

En una compareixença davant els mitjans de comunicació posterior a la mediació, l’alcaldessa de Figueres ha assegurat que “es tracta d’esvair pors i posar-ho tot escrit per tal de garantir millor tots els compromisos de cares al futur” , tal i com han demanat els sindicats.

Per altra banda, Marta Felip ha valorat molt positivament el resultat de l’assemblea celebrada ahir a la nit pels treballadors de Fisersa que van arribar a un acord en el conveni col·lectiu. “Això ha de servir d’exemple de diàleg per arribar un acord satisfactori en la negociació d’Ecoserveis”, ha remarcat l’alcaldessa.

La nova proposta inclou, entre altres punts, el compromís detallat de no aplicar mesures laborals que comportin l’extinció dels contractes dels treballadors subrogats a l’empara de causes objectives de tipus productiu i/o econòmiques i/o organitzatives. També contempla que en el moment de la subrogació tindran preferència a l’hora de cobrir noves necessitats de llocs de treball en els serveis de jardineria i enllumenat públic de Fisersa aquells treballadors que no van ser objecte de subrogació i que haguessin format part de la borsa de treball d’Ecoserveis, mitjançant contracte temporal en aquets serveis. A més, es garanteixen les condicions individuals més beneficioses dels treballadors d’Ecoserveis sense posar en perill les condicions de la plantilla de Fisersa.