Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Les xifres del Ministeri d'Interior situen l'increment de delictes (21%) per sota la mitjana catalana (22%) i dins la mitjana de les comarques gironines

Les dades del quart trimestre de delictes de la ciutat confirmen la tendència a la baixa respecte a l'inici de l'any   .

Es redueix d'un increment del 39% (el primer trimestre) a un increment del 21% (el quart trimestre) dels delictes comparat amb el 2021, any encara amb pandèmia 

 

Les dades de criminalitat del Ministeri d'Interior que s'han fet públiques recentment, confirmen la tendència a la baixa respecte a l'inici de l'any. Aquestes xifres situen l'increment de delictes a la ciutat per sota la mitjana catalana i dins la mitjana a les comarques gironines. Es redueix d'un increment del 39% el primer trimestre de l'any a un increment del 21% el quart trimestre dels delictes comparat amb el 2021, any encara amb pandèmia.

 

La segona conclusió d'aquestes dades, encara més significativa, és que si analitzem l’evolució només en el període entre el primer i l’últim trimestre de 2022, els delictes a Figuers han baixat. El primer trimestre de 2022 es van produir a la ciutat 891 infraccions penals i el darrer trimestre se’n van comptabilitzar 835. Un 6% menys de delictes en un any. Novament hem tingut un comportament molt millor que al conjunt de la demarcació de Girona, que entre el primer i l’últim trimestre de l’any, ha vist com la delinqüència augmentava més d’un 9%. A Figueres han baixat un 6%, a la demarcació de Girona han pujat un 9%.

 

Els robatoris amb violència i intimidació han caigut un 29%, els robatoris amb força han disminuït un 16%, mentre que els robatoris en domicilis han pujat un 8%. Unes de les dades preocupants és l'augment de les agressions sexuals, que han augmentat a la ciutat així com a la resta del país.

 

El vicealcalde de Figueres i regidor de Seguretat, Pere Casellas, ha explicat que "no són unes dades amb les quals estem contents, però confirmen aquesta tendència a la baixa fruit de les moltes mesures que hem portat a terme com l'augment d'agents de la Guàrdia Urbana i d'altres que iniciarem com la instal·lació dels lectors de matrícules a diferents punts de la ciutat".