Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

S’ha confirmat aquest matí en el decurs d’una Junta de Seguretat Local on s’ha destacat l’esforç dels cossos policials per a la reducció dels delictes en el segon semestre ...

Recordar que la vídeo vigilància, un cop superada la tramitació de l’expedient i amb el vist-i-plau de la Direcció General de Seguretat Ciutadana, s’instal·larà al carrer Rubaudonadeu (zona estació) i als aparcaments públics dels Fossos i del Poliesportiu.

La Junta de Seguretat Local, presidida per l'alcalde Santi Vila, ha comptat amb l'assistència dels representants de tots els cossos de seguretat i amb del Delegat de la Generalitat de Catalunya a Girona, Eudald Casadesús.

Continuar millorant

Durant la trobada s’ha constatat una disminució dels delictes durant el segon semestre del 2010, respecte l’any anterior. Unes xifres que, segons l’alcalde de Figueres, Santi Vila, “signifiquen una millora notable, però que no ens satisfà perquè hi continua havent delictes”.

Per aquest motiu s’ha confirmat que es manté el dispositiu especial de Mossos d’Esquadra, el qual es tradueix amb més agents destinats a Figueres, així com els esforços de la policia figuerenca per a la organització de dispositius especials. Destacar que durant el segon semestre del 2010, la Guàrdia Urbana va fer prop de 1.200 hores extres per a la realització de controls especials al barri de Sant Joan.

 Durant la Junta també s’ha acordat fer un seguiment específic per als ciutadans i establiments reincidents en conflictes i actes delictius. En el cas dels establiments pot significar el seu tancament, mentre que pels ciutadans reincidents -molts d’ells immigrants sense la seva situació regularitzada- es treballarà per agilitzar la seva expulsió. 

Finalment, la reunió també ha servit per acordar la creació d’una taula transversal  -formada per policia, serveis socials i educació- amb l’objectiu de fer un seguiment específic a adolescents d’ entre 12 i 13 anys, que cometen petits delictes i que, per la seva edat, no es poden imputar.