Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Laura Borràs, directora de la Institució de les Lletres Catalanes, inaugurarà el curs de clubs de lectura 2015-2016 el dilluns 28 de setembre a les 7 de la tarda amb una conferència que porta per títol: Llegir avui: dels clàssics als booktubers.

Laura Borràs inaugurarà el curs dels clubs de lectura de la Biblioteca de Figueres.

Gran experta en literatura digital, Borràs parlarà sobre diferents maneres de llegir en l’actualitat: de com les tecnologies són útils per parlar de llibres i compartir lectures, de les recomanacions literàries dels joves lectors i de la vigència dels clàssics. Laura Borràs, a banda de la seva tasca acadèmica, ha publicat els llibres Clàssics moderns, Dos amants com nosaltres i Per què llegir els clàssics, avui?; imparteix nombroses conferències sobre literatura, com ara el cicle de conferències del Caixafòrum Clàssics moderns i ha participat, juntament amb Eduard Márquez,  a la secció de recomanacions literàries “Llibres per ser feliços” del programa El Suplement, de Catalunya Ràdio.

Pel que fa als clubs de lectura, la Biblioteca de Figueres ofereix 200 places. La programació va adreçada a diferents tipus de lectors: un club de lectura d’adults (amb sessions de tarda i vespre); un club de lectura experimental, que utilitza diferents plataformes digitals per a la compartició de les lectures; un club de lectura fàcil; el club Llegir el Teatre, que proposa textos teatrals d’obres que es programen al TNC i al Teatre Municipal el Jardí; un club de lectura juvenil, adreçat a nois i noies interessats per la literatura i un club de lectura infantil, adreçat a nens i nenes de primària.

A banda de les tertúlies mensuals, s’oferiran una sèrie d’activitats complementàries que enriquiran les trobades. Per exemple, es convidaran alguns dels autors llegits, com ara Eduard Márquez, que serà presentat per Sebastià Roig, autor vinculat a la Biblioteca  a través del programa De Capçalera; s’assistirà a la trobada anual de clubs de lectura Llegir el Teatre, que té lloc al Teatre Nacional de Catalunya, i el Doctor Carles Sardà oferirà una conferència sobre l’obra Moby Dick i les obsessions en la literatura.

El període d’inscripció als clubs de lectura comença l’1 de setembre i s’allarga fins al 19 de setembre, dia en què té lloc el repartiment de la primera lectura dels lectors infantils. La resta de llibres es repartiran a cada usuari inscrit el dia 28 de setembre, després de la conferència inaugural. La Biblioteca també està rebent aquests dies els lots de llibres que es distribuiran a altres clubs de lectura de Figueres i comarca als quals dóna suport.