Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Bruno Oro, Àngels Bassas, Albert Salazar o companyies com Parking Shakespeare, Rhum&cia o Arcàdia protagonitzen la temporada teatral Les companyies locals Tequatre i La Funcional reobriran el Teatre Municipal el Jardí presentant noves propostes amb el públic dalt de l’escenari

La temporada de tardor portarà una trentena de propostes als espais escènics de Figueres.

L’Ajuntament de Figueres ha presentat avui la temporada d’arts escèniques de tardor, prevista entre els mesos de setembre i desembre, que oferirà una trentena de propostes de teatre, música, dansa i familiars en els diferents equipaments escènics de la ciutat. A causa de l’última fase de reformes al Teatre Municipal el Jardí, aquesta temporada l’activitat se seguirà concentrant a la sala La Cate, pel que fa al teatre, i a l’Auditori Caputxins, pel que fa a la música.

D’entre les propostes teatrals destaca la presència de monòlegs, amb un total de tres propostes interpretades per un sol actor o actriu. Per l’escenari de La Cate hi passaran la recent estrenada proposta de Bruno Oro, Immortal; la figuerenca Àngels Bassas, que es posarà a la pell de l’heroïna de l’Ulisses de James Joyce amb l’obra La nit de Molly Bloom; o el jove actor Albert Salazar, que presentarà A.K.A. (Also Known As), un monòleg fresc i punyent que parla sobre l’adolescència i el racisme a partir de la mirada d’un noi de 15 anys.

Per completar les propostes teatrals, la companyia Parking Shakespeare la temporada als Jardins Puig Pujades, darrere del Teatre Municipal el Jardí, amb la comèdia Tot va bé si acaba bé de William Shakespeare; es podrà veure l’humor clownesc de Rhum&cia, amb el seu Rhumans, un espectacle divertit i terapèutic pensat per a tots els públics;i la companyia Arcàrdia amb Els nens desagraïts, un text del reconegut dramaturg català Llàtzer Garcia que tracta sobre les arrels familiars. Així mateix, la temporada també inclou una proposta mutidisclipinar de circ, teatre i dansa de Marta Torrents sota el títol Brut.

L’entrada individual de cadascun d’aquests espectacles és de 12 € però comprats en un pack de tres només costen 30 €, és a dir a 10 € la proposta. Aquesta oferta es va impulsar la temporada anterior i se segueix mantenint aquesta en substitució de l’habitual pack excel·lent i estrella dels darrers anys, que no es pot oferir amb motiu de l’absència del Teatre Municipal el Jardí.

Pel que fa a les propostes musicals, Joventuts Musicals de Figueres ha programat prop d’una desena de concerts de formacions amb intèrprets de la ciutat o de la comarca, potenciant així el talent territorial. L’Auditori Caputxins acollirà les actuacions del septet de la Giorquestra, que estrenarà una obra de Salvador Brotons; el trio jazzístic tRAÇ; el quartet Northern Cellos; la fusió-flamenc de Jarapa o El poema de Nadal de J.Mª de Segarra, a càrrec de l'actor Joan Massotkleiner i l'arpista Anna Godoy, entre d’altres.

Els més petits cada primer diumenge de mes podran gaudir d’una proposta de teatre infantil, aquesta temporada amb les actuacions de les companyies Inspira Teatre, Anna Roca i Teatre Nu; i com és habitual la Biblioteca de Figueres ha programat les Hores del Conte i l’entitat La Cate el cicle de Putxinel·lis. Així mateix, La Cate per al públic més adult ha programat també propostes de teatre amateur i projeccions d’òperes i de cinema clàssic.

Les companyies locals Tequatre i La Funcional reobriran el Jardí

A finals d’octubre està previst que el Teatre Municipal el Jardí pugui tornar a aixecar el teló. Concretament es reobrirà el 28 d’octubre amb la celebració del Concert Ciutat.

Les primeres companyies a actuar-hi seran les figuerenques Tequatre i La Funcional, que aquesta temporada presenten nou espectacle: Tequatre amb la comèdia Ens ha caigut la sogra i La Funcional amb El ball, una proposta innovadora que repassa l’evolució d’una sala de ball al llarg dels anys. Ambdues propostes es faran al Teatre el Jardí amb el públic dalt de l’escenari, com ja havien plantejat en ocasions anteriors.

Durant la temporada de tardor tampoc faltarà la tradicional actuació d’Els Pastorets de Figueres pels volts de Nadal, les Microaccions per amor o dues propostes guanyadores d’una Beca Agita de l’Ajuntament de Figueres.

Activitats paral·leles per anar més enllà de les obres

Seguint amb la línia de les dues últimes temporades, amb el suport de l’Aula de Teatre Eduard Bartolí o d’entitats com Cineclub Diòptria, l’Ajuntament de Figueres fa un pas més enllà i ofereix propostes complementàries a les funcions, com ara col·loquis, debats o projeccions, per aprofundir en el coneixement dels espectacles i de les companyies que passen per Figueres durant la temporada. Totes elles es troben recollides al programa de mà o bé a www.figueresaescena.com.

 

L'alcaldessa de Figueres i regidora de Cultura, Marta Felip, ha destacat que la cultura a Figueres "té un bon pòsit". "Tenim entitats que fan molt bona feina, col·laborant constantment amb l'Àrea de Cultura per sumar a la programació cultural de la ciutat. Continuem apostant per una programació estable amb qualitat i diversitat sense oblidar els preus accessibles per a tothom", ha afegit.

 

Venda d'entrades

Les entrades de la temporada es posaran a la venda aquest dijous 13 de setembre a la taquilla del Teatre el Jardí de 19 a 21 h i, a partir de les 19.30 h a la web (www.figueresaescena.com)