Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Avui s’ha presentat la 24ena edició de la Schubertíada al Palau Moja de Barcelona, que enguany tindrà lloc del 18 d’agost al 3 de setembre al Monestir de Santa Maria de Vilabertran.

La Schubertíada 2016 es farà del 18 d’agost al 3 de setembre a Vilabertran.

Aquest festival de música clàssica compta el suport de l’Ajuntament de Figueres, ja que és entès com un element estratègic per a la promoció cultural i artística a l'Alt Empordà, per aquest motiu el regidor de Cultura, Alfons Martínez Puig, ha assistit a la presentació oficial.

La Schubertíada va començar l’any 1992 en el marc del Festival Internacional de Música de l’Empordà, organitzat per Joventuts Musicals de Figueres, al Monestir de Santa Maria de Vilabertran. Des d’aleshores, cada any es programen diversos concerts on destaquen els recitals de lied, gènere del qual Franz Schubert n’és el compositor més destacat, els de música de cambra i els recitals de piano.

El regidor de Cultura, Alfons Martínez Puig, considera que "la Schubertíada s'ha convertit en un referent dels festivals de música clàssica a Catalunya. Una cita ineludible que va néixer a través de Joventuts Musicals i que ha transcendit més enllà, confirmant el paper de Figueres com a capital cultural de referència".

Més endavant la propera edició es presentarà a Figueres. Per ara la programació es pot consultar a la pàgina web de la Schubertíada www.schubertiadavilabertran.cat.