Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'Ajuntament de Figueres i l'Associació Atlètica Mitja Marató Figueres han presentat avui sota la cúpula del Museu Dalí la primera edició de La Mitja Marató de Figueres, que es durà a terme el diumenge 4 de desembre.

La primera Mitja Marató de Figueres atrau per  l'inèdit Quilòmetre Llançat.

La cursa comptarà amb la participació del reconegut atleta migfondista Reyes Estevez, especialitzat en els 1.500 m, i amb un esdeveniment inèdit en el món de l'atletisme, l'anomenat Quilòmetre Llançat (#kmllançat).  

La Mitja consistirà en tres curses obertes a totes les edats. D'una banda, una mitja marató homologada per la Federació Catalana d'Atlestisme amb un recorregut d'aproximadament 21 km pel centre de la ciutat i per pobles del voltant com Vilabertran, Peralada i Cabanes, una cursa popular de 10 km, i una cursa per a la mainada, anomenada La Menuda, on es convidarà les escoles a participar-hi.

Un dels atractius de la Mitja de Figueres serà el Quilòmetre Llançat o #kmllançat, un esdeveniment inèdit en el món de l'atletisme que consistirà a cobrir els primers 1000 metres de la cursa amb el menor temps possible. El corredor i la corredora més ràpids i que finaliztin la Mitjà optaran a un premi especial: un vol en globus.

A banda de les proves atlètiques, La Mitja de Figueres ha programat altres activitats el dissabte 3 de desembre com la Fira del Corredor a Casa Empordà, el diumenge 4 de desembre, la Tramuntakada a sota la Rambla i la plaça Catalunya, i els balls infantils amb l'escola de dansa Art&Dance a l'escenari de la plaça Catalunya.

Quan falten menys de dos mesos per la cursa ja hi ha més de 200 inscrits, d'entre els quals, destaca l'atleta Reyes Estévez, l'equip Kriter Software de corredors.cat, capitanejat per Xavi Nadal, clubs d'esportistes de Barcelona i Lleida que vindran en grup i es preveu ocupin hotels, bars i restaurants. En aquest sentit, l'associació Hotels de Figueres farà descomptes a les pernoctacions i alguns dels Restaurants del centre dissenyaran l'anomenat "Menú La Mitja" a preus atractius. 

La previsió d'assistents és de prop d'un miler i part dels beneficis de la primera Mitja de Figueres es destinaran a entitats socials sense ànim de lucre com Oncolliga i el Dofí, que treballa amb persones amb discapacitat intel·lectual de la ciutat.  

Els trofeus que s'entregaran als guanyadors de la Mitja de Figueres seran peces úniques, ja que gràcies a la col.laboració de la joieria Quintana s'ha dissenyat un guardó especial que evoca el món dalinià. Consta d'un cilindre reflector similar al que hi ha a la placeta baixa de la Rambla i al seu davant una placa de metacrilat on s'hi gravarà el logotip de La Mitja. 

El divendres 14 d'octubre es va donar el tret de sortida de la 1a Mitja Marató de Figueres, tot i que ja compta amb un nombre molt elevat d'inscripcions.

La cúpula del Museu Dalí va ser testimoni de la presentació d'una realitat important per a la ciutat i que poc a poc va agafant forma i il·lusionant cada vegada a més gent. Segons va explicar l'Alcaldessa de Figueres Marta Felip i el Regidor d'Esports César Barrenechea, es vol consolidar aquest esdeveniment a la ciutat de Figueres durant molts anys.