Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Amb el suport del servei de Cooperació, Lula Gómez, escriptora i periodista amb més de 15 anys d’experiència dedicant-se a la comunicació, presenta avui a la Biblioteca de Figueres el documental "Mujeres al frente, la ley de las más noble", el qual ha dirigit i produït. L’acte tindrà lloc a les 19h.

La periodista Lula Gómez presenta avui el documental "Mujeres al frente" a la Biblioteca de Figueres.

El documental explica la història de set dones colombianes que, fartes de la guerra i de la llei del més fort, van decidir inventar-se unes alternatives diferents per arribar a la pau i a un món més solidari, divers i just.

A Colòmbia es viu en guerra des de fa molts anys, fins al punt que ja n’han perdut el compte. És un fet terrible, però com expliquen les protagonistes del documental, que simplement per fer-ho es juguen la vida  - l'últim atemptat contra una d'elles, Mayerlis Angarita, va ser fa menys de dues setmanes - allà és normal que "les desapareguin", les violin, les torturin o les aniquilin, o bé que ho facin amb persones properes a elles.

Les set protagonistes d'aquesta pel·lícula - camperoles, ex-jutgesses, psicòlogues, mestresses de casa i ex-guerrilleres de tot tipus i condició social - van voler canviar aquest sistema que calla i elimina i van optar per solucions alternatives a la violència. Van dir no a la llei del més fort, al patriarcat i a l'espiral de violència. "Mujeres al Frente" parla de pau i gènere i mostra que les utopies són possibles. Fartes de tanta sang van decidir muntar ciutats, deixar les armes (les que les van prendre), enfrontar a l'Estat i demanar i reclamar per la memòria dels seus morts.

Lluiten per un model de societat que els reconegui drets tan bàsics com ser reconegudes, l'accés a les seves terres o poder menjar. Amb la finalitat de plantejar un nou país més just, divers i igualitari demanen justícia, reparació i futur.

Més informació a: https://lulaink.com/portfolio/mujeres-al-frente-la-ley-de-las-mas-nobles/