Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Clara Segura, Ramon Madaula, Julio Manrique, Emma Vilarasau i Jordi Boixaderas passaran per l’escenari del Teatre Municipal el Jardí i La Cate

La nova temporada escènica de Figueres recull una seixantena de propostes de teatre, música i dansa.

L’Ajuntament de Figueres ha presentat aquest matí a l'Auditori Caputxins una seixantena de propostes de teatre, música i dansa programades entre els mesos de gener i juliol en els tres espais escènics de la ciutat.

La programació teatral segueix amb la línia d’espectacles excel·lent, al Teatre Municipal el Jardí, i espectacles estrella, a La Cate. En els excel·lent es podran veure reconeguts actors i actrius de l’escena catalana com són Lluís Soler (El Bon Pare), Julio Manrique i David Selvas (Una altra pel·lícula), Jordi Boixaderas i Emma Vilarasau (Infàmia), Queco Novell (Confessió d’un expresident) i Ramon Madaula i Roger Coma (L’Electe). A banda d’aquestes propostes, el Jardí també serà l’escenari de la màgia del Mag Lari, l’humor de Faemino y Cansado  o l’òpera de Simfonova.

Entre els espectacles estrella s’hi pot trobar El Conillet, amb Clara Segura; La música de les paraules, amb Montserrat Carulla; Kilòmetres, amb Meritxell Yanes; La nit dels ganivets roents, amb la cia. El Mirador Teatre o Acorar, amb Toni Gomila. En aquest espai també s’hi podran veure les propostes de l’entitat La Cate, amb els espectacles de la campanya de teatre amateur i l’espectacle de teatre musical Roig, i els espectacles infantils, entre d’altres.

Un cop més, l’espai musical per excel·lència serà l’Auditori Caputxins, aquesta temporada amb un total de 14 concerts de diferents estils programats per Joventuts Musicals de Figueres. Un d’ells tindrà lloc al Teatre Municipal el Jardí, un concert de gran format amb Albert Guinovart i la GIOrquestra. Pel que fa a la dansa, s’han programat vuit espectacles al Teatre Municipal el Jardí, cinc dels quals són de companyies professionals.

Per últim, per Setmana Santa, l’humor tornarà a la ciutat amb una nova edició del Festival Còmic, que enguany celebra el seu desè aniversari, i per les Fires i Festes de la Santa Creu tampoc faltaran les propostes musicals de la Coral del Casino Menestral, la Jove Orquestra de Figueres o la Coral Polifònica.

Aquesta temporada hi ha canvis en les localitats. Les entrades dels espectacles excel·lent del Teatre Municipal el Jardí tenen un cost de 15 € a la zona de platea i llotges de platea, i de 12 € al primer i el segon pis. Pel que fa als espectacles estrella de La Cate, les entrades tenen un preu únic de 12 €. La combinació d’un espectacle excel·lent i un estrella és de 22 € amb entrades de platea i llotges de platea i de 20 € amb entrades del primer i segon pis.

El regidor de Cultura, Alfons Martínez, ha remarcat l’esforç de l’Ajuntament i de les entitats. “El nostre repte era aconseguir que aquesta temporada estigués al mateix nivell que la del 2016 i ho hem aconseguit, presentem una seixantena de propostes de diferents disciplines artístiques molt variades”.

L’alcaldessa de Figueres, Marta Felip, destaca l’augment anual d’espectadors des de l’any 2013 en què el govern municipal va implantar la política de preus reduïts en espectacles de qualitat i d’especial interès.

Aquest dijous 12 de gener comença la venda d’entrades, de 19 a 21 hores a la taquilla del Teatre Municipal el Jardí i a partir de les 19.30 hores per internet a la pàgina web www.figueresaescena.com