Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Des del Museu s’han programat visites guiades, jornades de portes obertes i un espectacle de dansa

La Nit dels Museus la celebrarem al Museu de l’Empordà .

El cap de setmana del 18 i 19 de maig, al Museu de l’Empordà i a la Casa Empordà s’han planificat diferents activitats per celebrar el Dia Internacional  dels Museus.

L’activitat principal s’ha programat per a la Nit dels Museus, es tracta d’un espectacle de dansa a càrrec de la companyia Societat Doctor Alonso.  Hi participaran dos artistes: Sofia Asencio i Job Ramos, que realitzaran una  performance entorn del quadre “La Terra” (1929) d’Angeles Santos Torroella, per  celebrar els 90 anys de la peça. Les obres de Santos Torroella es caracteritzen per l’intent, a través de l’exploració de diversos corrents estètics, d’exposar el rol  de la dona dins la societat. Els dos intèrprets configuraran un diàleg a partir de la  pintura, els textos i la historiografia d’una de les pintores més singulars del segle  XX al nostre país. 

L’espectacle es podrà veure el 18 de maig en diverses sessions: a les 19.30 h, a les 20.30 h i a les 22 h.

També s’han programat dues visites guiades: el dissabte 18 a les 12 h es podrà visitar a la Casa Empordà l’exposició “Jove Creació Europea” a càrrec del  comissari de Catalunya Mario Pasqualotto. El comissari comentarà les obres de quasi 60 artistes europeus participants de la Biennal d’Art Contemporani; un concurs per a joves creadors que els permet exposar més enllà de les seves fronteres.

I el diumenge 19 a les 12 h al Museu de l’Empordà tindrà lloc la visita guiada de l’exposició “El país dels cuiners. De Ca la Teta a elBulli” a càrrec dels comissaris Josep Algans, Manel Gràvalos i Francesc Guillamet. Una exposició que mostra com ha canviat la gastronomia i el territori empordanès durant els últims 50 anys en un recorregut que envolta no només la cuina, sinó també l’art, la societat i el pensament de l’època. L’Hotel Duran & Restaurant, l’Hotel Empordà o elBulli són alguns dels espais històrics que es poden veure a la mostra, ja que varen ser  punts de trobada que van servir de plataforma per a intel·lectuals i artistes com Salvador Dalí, Josep Pla, Carles Fages de Climent o Ferran Adrià. 

En totes les activitats cal fer inscripció. Les visites comentades s’ofereixen amb interpretació en llengua de signes amb reserva prèvia.

Amb motiu del Dia Internacional de l’Art, al Museu hi haurà jornada de portes obertes el 18 de maig d’11 h a 20 h i el diumenge 19, d’11 h a 14 h.

El Dia Internacional dels Museus se celebra des de 1977 al voltant del 18 de maig on s’organitzen activitats especials per conscienciar al públic sobre el paper dels museus en el desenvolupament de la societat. L’esdeveniment està coordinat pel Consell Internacional de Museus.