Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La programació de la 30a edició de la Mostra del Vi de l'Empordà inclou, per primera vegada, la visitada guiada Art&Vi. Aquesta experiència neix amb l'objectiu de relacionar l...

La ruta s'iniciarà a la Casa Empordà (antic Escorxador) i, a partir d'aquí, la comitiva s'aproparà a diversos punts emblemàtics de la ciutat com, per exemple, la plaça de la Palmera, el Museu de l'Empordà, el Museu del Joguet o el Celler de Ca la Teta de l'Hotel Duran.

Tots aquest punts relacionen, d'una manera o una altra, l'art amb el món del vi i, per exemple, al Museu de l'Empordà es podrà gaudir de l'obra Les noces de Canà del pintor Marià Llavanera. A d'altres escenaris es coneixeran detalls sobre la vinculació de l'obra de Salvador Dalí amb el sector vitivinícola o es recitaran fragments relacionats amb la vinya de l'autor d'El quadern gris, Josep Pla. Durant la passejada també es mostraran als millors aparadors del comerç figuerenc que s'engalanaran per commemorar el 30è aniversari de la Mostra del Vi de l'Empordà. La visita finalitzarà a la Rambla de Figueres.

El primer tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Figueres, Manel Toro, argumenta que  “Figueres i l'Empordà no s'entenen sense la seva sòlida relació amb la cultura vitivinícola, arrelada d'ençà que els fenicis, grecs i romans hi van posar els peus”. Toro considera que “explicar la relació de la ciutat amb el vi és explicar la nostra història”. Pel que fa a la vinculació de Salvador Dalí amb el món del vi, el primer tinent d'alcalde figuerenc explica que “Dalí era molt conscient de la importància de la cultura del vi a l'Empordà”.

La visita és gratuïta i es realitzarà el divendres 5 i el dissabte 6 de setembre a les sis de la tarda i el diumenge 7 de setembre a les dotze del migdia i a les sis de la tarda. Les places són limitades i, per aquest motiu, tothom que estigui interessat en gaudir-ne s'ha d'inscriure al telèfon 972 50 31 55 o a través de l'adreça de correu electrònic turisme@figueres.org

Tast de vins a la biblioteca
Una altra de les novetats que inclou l'edició de la Mostra del Vi és el tast de vi-bliòfils que es farà el dissabte 6 de setembre a les onze del matí. L'activitat és gratuïta i de petit format i es farà a la Biblioteca Fages de Climent. L'objectiu de l'experiència passa per relacionar la lectura amb la degustació del vi de la DO Empordà. Cal fer la reserva al telèfon 972 50 31 55 o enviar un correu electrònic a turisme@figueres.org

Activitats infantils
La Mostra del Vi de l'Empordà inclou una sèrie d'activitats dedicades als més menuts com el joc d'aromes i vins que dirigirà la sommelier Laura Masramon el dissabte 6 i el diumenge 7 de setembre a l'espai infantil del certamen a dos quarts d'una del migdia. El taller és gratuït i no cal inscripció prèvia.

D'altra banda, el dissabte a les sis de la tarda, també a l'espai infantil, el grup Tramoia organitzarà un taller gratuït de contes on la vinya i el vi seran els principals protagonistes.