Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Mobile Week Figueres tindrà lloc del 8 al 10 de juliol amb l'objectiu d'apropar la tecnologia a la ciutadania.

Figueres serà una  de les seus de la Mobile Week Catalunya 2021, la iniciativa impulsada per la Mobile World Capital Barcelona (MWCapital) juntament amb la Generalitat, que se celebrarà del 8 al 10 de juliol. La participació de Figueres en la Mobile Week Catalunya s’emmarca en la voluntat del Govern municipal de generar oportunitats en el creixent sector TIC i promoure i potenciar les empreses tecnològiques com ara la creació d’un hub tecnològic.

Durant aquests dies, l'objectiu és apropar la tecnologia a la ciutadania i alhora, crear un espai de reflexió sobre l'impacte i els usos de la tecnologia en el nostre dia a dia.

L'alcaldessa de Figueres, Agnès Lladó, ha ressaltat la transversalitat de la Mobile Week, "ja que hi tenen cabuda des de perfils més professionals fins a tota mena d'amants del lleure i de l'oci i també donant espai a totes les edats, perquè des dels joves i fins a la gent gran, poden trobar en la tecnologia eines i utilitats per a les seves necessitats quotidianes".

Lladó ha afegit que "és important descentralitzar esdeveniments com aquests que són tan important a nivell mundial. És una oportunitat per Figueres que a banda, servirà per fer trobades amb empresaris i per generar sinèrgies amb el teixit econòmic i empresarial de la ciutat".

Per la seva banda, la regidora de Noves tecnologies, Ester Marcos, ha ressaltat que "aquestes jornades seran un altaveu pel nostre talent local, sinó també per visualitzar el paper de la dona dins del món de les noves tecnologies, que tot i estar prou infrarepresentades, també hi ha dones innovadores i que tenen molt per ensenyar-nos".

 

A la roda de premsa de presentació hi han assistit per videoconferència el Sr. David Ferrer Canosa, Secretari de Polítiques Digitals de la Generalitat de Catalunya i el Sr. Juan Baselga, Director, Màrqueting i Comunicació i Assumptes Corporatius de Mobile World Capital Barcelona.

 

 

Les inscripcions es poden realitzar a: https://mweek.com/figueres/

 

 

PROGRAMACIÓ MOBILE WEEK FIGUERES 2021

 

 

CONFERÈNCIES PRÈVIES AL MOBILE WEEK FIGUERES 2021

Dilluns 5 de juliol

A les 18.00 h. Coneix l'experiència dels Bibliolabs, espais d'innovació a les biblioteques. L'experiència de la Biblioteca Montserrat Abelló, de Barcelona. Ponent: Neus Montserrat Vintró, directora de la Biblioteca Montserrat Abelló. Espai: Biblioteca Fages de Climent.

 

PROGRAMACIÓ MOBILE WEEK FIGUERES 2021

Dijous 8 de juliol

A les 18.00 h. Taula de treball de tecnologia i empreses del territori. Participa a la taula, Agnès Lladó Saus, Alcaldessa de Figueres, Francisco Polo, Alt comisionat per Espanya Nació Emprenedora, Pere Casellas, vicealcalde i Jesús Quiroga, segon tinent d’alcalde i Regidor d’empresa i Ocupació Espai: Refectori de l’Antic Convent dels Caputxins.

A les 20.00 h. Inauguració de la Mobile Week Figueres 2021, a càrrec d’ Agnès Lladó Saus, Alcaldessa de Figueres, Francisco Polo, Alt comisionat per Espanya Nació Emprenedora, Carles Grau, Director General de la Fundación Barcelona Mobile World Capital Foundation i Manel Garre, vicepresident de l’Associació Empordà TIC. Espai: Auditori de l’Antic Convent dels Caputxins.

A les 20.15 h. Conferència Inaugural: La tecnologia és cosa de dones? A càrrec de Pilar Roura. Espai: Auditori de l’Antic Convent dels Caputxins.

A les 21.30 h. Espectacle de sala immersiva a l’Auditori de l’Antic Convent dels Caputxins.

 

Divendres 9 de juliol

A les 9.00 h. Gimcana TIC dirigida als joves per descobrir la cultura i la història de la ciutat de Figueres. A través dels codis QR descobriran els principals racons de Figueres a càrrec d’Edukbits. Espai: La ciutat. (Durant tot el dia, en horari de 9.00 a 20.00 h. LLoc d’inici: Oficina de Turisme de Figueres.)

A les 10.00 h. Tecnologies per a la Gent Gran a càrrec de Fede Luque. Espai: Biblioteca Fages de Climent.

A les 12.00 h. Robòtica i altres enginys per a la Gent Gran a càrrec de Fede Luque. Espai: Biblioteca Fages de Climent.

A les 15.30 h. Espectacle de sala immersiva a l’Auditori de l’Antic Convent dels Caputxins.

A les 16.00 h. Claus per entendre la tecnologia blockchain i criptomonedes. A càrrec de l’Associació Empordà TIC. Espai: Auditori de l’Antic Convent dels Caputxins.

A les 17.00 h. Les veritats i els mites de treballar com a YouTuber a càrrec d’Eric Rodríguez.Creador de continguts i YouTuber de Leyendas & Videjuegos. Espai: Auditori de l’Antic Convent dels Caputxins.

A les 18.00 h. Espectacle de sala immersiva a l’Auditori de l’Antic Convent dels Caputxins.

A les 19.00 h. Taula rodona dones TIC. Empreses emprenedores en el sector tecnològic liderades per dones com a nous models de negocis. Aïda Bravo i empreses tecnològiques liderades per dones, Lola Digital, Bleta i Goodgut. Presentació de la taula a càrrec d’ Agnès Lladó, alcaldessa de Figueres. Presentadora de la taula, Laura Brugués. Espai: Auditori de l’Antic Convent dels Caputxins.

Punt d'informació sobre Biblio Digital, plataforma senzilla i oberta als usuaris de les biblioteques públiques de Catalunya de continguts digitals. Espai: Biblioteca Fages de Climent de Figueres. (En horari, de 10h a 13h i de 16h a 19h).

 

Dissabte 10 de juliol

A les 9.30 h. Espectacle de sala immersiva a l’Auditori de l’Antic Convent dels Caputxins.

A les 10.00 h. Introducció a la tecnologia 5G a càrrec de Josep Lara, Cambra de Comerç de Girona. Espai: Auditori de l’Antic Convent dels Caputxins.

A les 11.00 h. Taula rodonaIndústria 4.0. La Innovació vista des de diferents perspectives. Moderador Pere Condom. Auditori de l’Antic Convent dels Caputxins.

A les 12.30 h. Pimes en risc. UN CIBERATAC no te’l pots permetre a càrrec de Bruno Pérez. Auditori de l’Antic Convent dels Caputxins.