Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La sessió extraordinària ha reunit als representants dels cossos i forces de seguretat presents a la ciutat i la comarca de l'Alt Empordà

La Junta Local de Seguretat acorda intensificar la col·laboració policial per fer front als delictes contra la salut pública.

Aquest matí s'ha celebrat a l'Ajuntament de Figueres la sessió extraordinària de la Junta Local de Seguretat convocada per l'alcaldessa de Figueres com a resposta als fets ocorreguts la setmana passada a l'avinguda Vilallonga. La convocatòria ha comptat amb l'assistència de l'alcaldessa de figueres, Agnès Lladó, i el vicealcalde i regidor de Seguretat Ciutadana, Pere Casellas, així com el delegat d'Interior del Govern de la Generalitat, Albert Ballesta i el subdelegat del govern espanyol, Albet Bramon i els representants dels diferents cossos i forces de seguretat que tenen presència a la ciutat i a la comarca de l'Alt Empordà.

Durant la trobada, el Govern municipal ha posat de manifest la necessitat d'unir esforços entre les administracions implicades per fer front als delictes contra la salut pública que no només afecta Figueres, sinó que també es trasllada a altres municipis de l'Alt Empordà i al conjunt de l'àrea transfronterera amb França.

Davant d'aquest fet, des del Govern municipal s'ha instat a tots els cossos i forces de seguretat a millorar la coordinació policial i incrementar els recursos humans i materials que es destinen a la ciutat i al conjunt de la comarca.

L'alcaldessa de Figueres, Agnès Lladó, ha destacat que "des de Figueres hem demanat la col·laboració de totes les administracions implicades en la seguretat transfronterera per fer front davant d'aquesta problemàtica que va més enllà de la ciutat". A més ha remarcat que "el Govern municipal continuarà insistint en la necessitat que el  govern i l'Estat intensifiquin la presència policial i destinin els recursos materials necessaris que la ciutat i la comarca requereixen per la seva condició fronterera. I estarem amatents que així es faci".

Finalment, el vicealcalde i regidor de Seguretat Ciutadana, Pere Casellas, ha afegit que "el treball de la Guàrdia Urbana ha permès constatar una disminució de la criminalitat en els darrers mesos, però cal una coordinació més intensa per aquells delictes que tenen un àmbit més ampli que la mateixa ciutat ". Per això, Casellas, ha indicat que "mantenim el ferm compromís de dotar a la Guàrdia Urbana dels recursos i mitjans necessaris per fer front, entre d'altres, als delictes contra la salut pública".