Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

En el projecte engegat per l’Ajuntament de Figueres també hi participen el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya i l’Obra Social “la Caixa”

La Junta del Patronat de la Fundació Salut Empordà aprova el projecte del nou geriàtric de l’Alt Empordà a Figueres.

Aquest dilluns, la Junta de Patronat de la Fundació Salut Empordà (FSE) ha aprovat executar el projecte d’una nova residència geriàtrica per a la comarca que es construirà a Figueres. La iniciativa sorgeix de l’Ajuntament de Figueres i de la FSE, un projecte de més de 5 milions d’euros que es preveu que estigui acabat el 2018 gràcies a la participació del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya i l’Obra Social “la Caixa”.

La presidenta de la FSE i alcaldessa de Figueres, Marta Felip, explica que “disposar d’una nova residència geriàtrica de caràcter públic, així com de places de centre de dia i d’habitatges tutelats és una urgència abastament documentada, sentida per la població i referendada per les institucions i departaments de la Generalitat en diferents acords, des de l’any 2006”.

Gràcies al compromís de totes les parts serà possible la concreció de Residència Figueres. Salut Empordà. Està previst que els treballs per construir aquest projecte de més de 5.000 m2 i que preveu urbanitzar més de 400 m2 comencin el juny del 2017 i finalitzin el setembre del 2018.

La Junta de Patronat de la FSE ha acordat aportar 2,5 milions d’euros, assumir la construcció del centre i garantir-ne la gestió i el manteniment. El projecte és sostenible econòmicament, un cop es trobi en ple rendiment, i donarà feina a una seixantena de persones.

El següent pas per dur a terme aquest projecte serà l’aprovació del ple de l’Ajuntament de Figueres de la cessió dels terrenys municipals de la zona Fages de Climent, on està previst que s’ubiqui el centre; així com l’aportació d’1 milió d’euros aproximadament per a construcció dels pisos tutelats, urbanització i contribució al projecte. També es preveu un conveni de places de necessitat social.

El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya hi participarà, amb la normativa actual, amb el finançament de places residencials i del centre de dia en règim de prestació vinculada; així com també, amb l’aportació d’1,5 milions d’euros a través de l’Obra Social “la Caixa”.

Residència Figueres. Salut Empordà

La filosofia d’aquest projecte és la innovació en l’atenció personalitzada. El model parteix de l’atenció centrada en la persona, un dels eixos internacionalment reconeguts i que es consideren que han d’estar presents en una atenció de qualitat.

 Els serveis que preveu prestar són:

 - Residència assistida, 96 places destinades a donar un servei d’acolliment residencial que tant pot ser de caràcter permanent com temporal, una assistència integral de les activitats de la vida diària per a persones grans amb dependència.

- Centre de dia, una trentena de places dedicades a l’acolliment diürn i l’assistència integral de les activitats de la vida diària de la gent gran, així com també el manteniment del grau d’autonomia dels usuaris.

Habitatges tutelats, un servei d’acolliment alternatiu a persones grans amb un  alt grau d’autonomia que, per raons familiars o socials, entre d’altres, no poden estar en un habitatge propi. Els destinataris dels 10 habitatges previstos serien persones de 65 anys o més amb un grau de risc social.