Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Aquest dissabte al matí s'ha inaugurat la rèplica de l'escultura d'Anton Casamort a la cruïlla dels carrer Pompeu Fabra amb Sant Llàtzer. 

Els darrers mesos, el Govern municipal ha condicionat en dues fases disset cruïlles de la ciutat, amb l’objectiu de millorar la mobilitat en una zona cèntrica de carrers no gaire amples en què, sovint, els vianants tenien problemes per caminar a causa d’unes voreres massa estretes. Amb les reformes d’aquestes cruïlles, situades a les zones amb més trànsit del centre de la ciutat, s’ha volgut prioritzar el pas dels qui es mouen a peu i evitar que els vehicles puguin aparcar a les cantonades.

A més, s’han aprofitat les obres per preparar els terrenys per si en el futur es volen soterrar les línies, i en encreuaments com els dels jardins Enric Morera s’han soterrat els contenidors. A totes les cruïlles s’ha reformat el mobiliari urbà i s’han condicionat les zones verdes existents, per fer de l’espai comú un espai segur i amable per a tothom. En total, la millora d’aquestes disset cruïlles ha suposat una inversió pròxima als 600.000 euros.

Art al carrer

A més, la instal·lació de l’escultura NU és un pas més del programa Art al carrer, executat durant aquest mandat municipal, i que es va iniciar instal·lant als Jardins Puig Pujades l’escultura L’Arlequí, de David Anson, en homenatge a la tradició teatral de Figueres. La instal·lació, mesos més tard, a la plaça Joan Tutau del grup escultòric Les Portes, de Quim Domene, l’Homenatge als exiliats del Febrer del 1939 a l’avinguda Perpinyà, o la pròxima instal·lació de l’escultura Sant Jordi i el Drac, de Mercè Riba, a la plaça Catalunya són les altres iniciatives del programa

Pel que fa a l’escultura d’Anton Casamor, Figueres ha instal·lat una reproducció en bronze de NU, després d’arribar a un acord de reproducció amb la Fundació Casamor i d’encarregar els treballs a la Fundació Fundesti, l’empresa que utilitzava el propi Casamor per a produir les seves obres.

L’alcalde de Figueres, Santi Vila, ha recordat durant l’acte d’aquest matí que “amb la inauguració d’aquesta escultura, la ciutat tanca el pla de cruïlles amb una acció d’excel·lència i repara l’absència inexplicable d’obra d’Antoni Casamor a l’espai públic de la capital empordanès”